Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-03-2019 16:34

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την απόφαση του Δικαστηρίου για την προσαρμογή μισθών στον δημόσιο τομέα

Η Κυβέρνηση, σε στενή συνεργασία με την Νομική Υπηρεσία, μελετά και θα αξιολογήσει την απόφαση του Δικαστηρίου για το θέμα της προσαρμογής των μισθών στον δημόσιο τομέα, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος, σχολιάζοντας την απόφαση του Δικαστηρίου σχετικά με προσφυγή για νομοθεσία στο πλαίσιο του προγράμματος και την προσαρμογή των μισθών στον δημόσιο τομέα, είπε ότι  «πρόκειται για απόφαση επί ενός ιδιαίτερα σοβαρού ζητήματος, με  πολύ μεγάλες συνέπειες για τη χώρα την οποία η Κυβέρνηση, σε στενή συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία, μελετά και θα αξιολογήσει. Ήδη, υπήρξε επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας όσο και του Υπουργού Οικονομικών με τον Γενικό Εισαγγελέα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα διευκρινιστούν ο χρόνος και ο τρόπος εφαρμογής της απόφασης του Δικαστηρίου και αναλόγως οι πρακτικές επιπτώσεις.

Σε αυτό το στάδιο, η όποια αναφορά σε οικονομικό αντίκτυπο ή το κόστος θα ήταν προφανώς πρόωρη και λανθασμένη.

Εκείνο που είναι τώρα δεδομένο, είναι ότι η Κυβέρνηση σε συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία, εξετάζεται το ενδεχόμενο ενάσκησης έφεσης και μελετάται και τυχόν ανάγκη για αίτηση υιοθέτησης συντηρητικών μέτρων μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Σε κάθε περίπτωση, η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο, προκειμένου να διασφαλιστούν δύο στόχοι μείζονος σημασίας: η σταθερή πορεία της οικονομίας μας και το περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας».

Σε ερώτηση αν μέχρις ότου εκδικαστεί η έφεση, η Κυβέρνηση θα εφαρμόσει την απόφαση, ο Εκπρόσωπος είπε «να περιμένουμε να δούμε εάν θα υποβληθεί η έφεση. Αυτή είναι η κατεύθυνση της μελέτης που γίνεται. Αυτή τη στιγμή (η απόφαση) θα πρέπει να μελετηθεί σοβαρά από τους αρμόδιους και στη συνέχεια θα ληφθούν αποφάσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν».

_____________

ΡΜ/ΣΧ