Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-03-2019 17:17

Χαιρετισμός Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου στα εγκαίνια των νέων κτηρίων του Κέντρου «Ανεμώνη»

Ευχαριστώ ιδιαίτερα για την πρόσκληση να χαιρετίσω τα εγκαίνια των νέων κτηριακών εγκαταστάσεών σας, με την ευχή η Ανεμώνη να συνεχίσει και από τα νέα της κτήρια να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις για υπηρεσίες υψηλής ποιότητας προς τα παιδιά με αναπηρίες, ώστε να διασφαλίζεται η πρόσβασή τους και ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία. Χαιρετίζω, επίσης, τη λειτουργία του Συνδέσμου σας που συμπληρώνει 50 ολόκληρα χρόνια ζωής, προσφέροντας τις υπηρεσίες του για μισό αιώνα στον τόσο ευαίσθητο αυτό τομέα.

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ως το κεντρικό Υπουργείο για θέματα κοινωνικής προστασίας, απασχόλησης και κοινωνικής ενσωμάτωσης των ατόμων με αναπηρίες, ενθαρρύνει και ενισχύει τη λειτουργία τέτοιων Κέντρων μέσα από το Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας. Στόχος μας είναι τα εν λόγω Κέντρα να ενδυναμώνουν τα παιδιά και τους ενήλικες με αναπηρίες και να προσφέρουν τις ευκαιρίες για απόκτηση και ανάπτυξη δεξιοτήτων, δημιουργική απασχόληση,  κοινωνικοποίηση, συμμετοχή.

Αποδίδουμε τη δέουσα προτεραιότητα στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών και ενηλίκων με αναπηρίες και των οικογενειών τους, όπως καθορίζονται από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Άτομα με Αναπηρίες, την οποία η Κυπριακή Δημοκρατία κύρωσε με κυρωτικό νόμο τον Μάρτιο του 2011. Η πρώτη Εθνική Στρατηγική για την Αναπηρία για το 2018-2028 και το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Αναπηρία 2018-2020 που εγκρίθηκαν τον Δεκέμβριο του 2017, αποδεικνύουν το όραμα και τις επιδιώξεις της Κυβέρνησης για την ευάλωτη αυτή ομάδα των πολιτών μας. Ευελπιστούμε, μέσα από τις δράσεις που ήδη υλοποιούνται αλλά και αυτές που σχεδιάζονται από διάφορα Υπουργεία, να προχωρούμε ως πολιτεία ένα βήμα πιο κοντά, προς την ικανοποίηση των αναγκών και δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες ως ισότιμα μέλη του πληθυσμού.

Σήμερα, με ικανοποίηση μπορώ να αναφέρω ότι είμαστε σε θέση να εισαγάγουμε νέες δράσεις όπως αύξηση σε υφιστάμενες κοινωνικές παροχές και διαμόρφωση μιας νέας εκσυγχρονιστικής πολιτικής για τις παρεχόμενες υπηρεσίες έγκαιρης παιδικής παρέμβασης, στήριξης της οικογένειας, υποστήριξης στη διαβίωση και ενσωμάτωση στην κοινότητα.

Συνεργάτες μας και συνοδοιπόροι οι εθελοντικές οργανώσεις τις οποίες ευχαριστούμε που συμπληρώνουν τον ρόλο του κράτους. Εύχομαι καλή λειτουργία του Κέντρου, με αγαστή συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, κρατικούς και μη, αφού ο στόχος όλων μας είναι κοινός και δεν είναι άλλος παρά η παροχή υψηλού επιπέδου ποιότητας υπηρεσιών προς τα παιδιά και τους ενήλικες με αναπηρίες.

_____________

/ΣΧ