Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-03-2019 11:09

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη με τον Υπουργό Εξωτερικών και Συνεργασίας κ. Giles Tonelli, στο Μονακό

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης, είχε χθες,επαφές με τον Υπουργό Εξωτερικών και Συνεργασίας, κ. Giles Tonelli και τον Υπουργό Οικονομικών του Μονακό, κ. Jean Castellini. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Βουλής στο Μονακό, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου της χώρας, κ. Stéphane Valeri.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν προκλήσεις πολιτικής και οικονομικής φύσης που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα μικρά κράτη. Τονίστηκε, εξάλλου, εκατέρωθεν η επιθυμία ενίσχυσης της οικονομικής συνεργασίας Κύπρου και Μονακό, καθώς και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας στους τομείς όπου η κάθε χώρα έχει αναπτυγμένη δραστηριότητα.

Τέλος, οι Μονεγάσκοι Υπουργοί ενημέρωσαν τον κ. Συλλούρη για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της χώρας τους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό την υπογραφή Συμφωνίας Σύνδεσης. Συζητήθηκαν συναφώς θέματα που σχετίζονται με τις ιδιαιτερότητες των μικρών κρατών, στα πλαίσια της σχέσης τους με την ΕΕ. Ο κ. Συλλούρης είπε ότι η Κύπρος μπορεί να βοηθήσει το Μονακό, ενημερώνοντας για την εμπειρία της κατά τις διαπραγματεύσεις ένταξης της χώρας στην  ΕΕ, αλλά και τις  προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ως πλήρες μέλος της ΕΕ.

----------------------------

ΕΙ