Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

31-03-2019 08:51

Επαφές του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Μονακό

Συνεχίστηκαν, χθες, οι επαφές του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη, στο Μονακό όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου, κ. Stéphane Valeri.

Ο κ. Συλλούρης συναντήθηκε με τον ομόλογό του κ. Valeri, στην παρουσία των Προέδρων των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων και Παρακολούθησης των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ του Κοινοβουλίου του Μονακό.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Συλλούρης προέβη σε ενημέρωση για το Κυπριακό πρόβλημα και τις επιμέρους παραμέτρους του, σημειώνοντας ότι η εμμονή της Τουρκίας για διατήρηση στρατού και ρόλου εγγυητή στο νησί, ακόμη και μετά ενδεχόμενη λύση, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Αντηλλάγησαν, εξάλλου, πληροφορίες για τη σύνθεση, τον ρόλο και τον τρόπο λειτουργίας των δύο Κοινοβουλίων, καθώς και για τα βασικά θέματα που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη του κάθε Σώματος. Στα πλαίσια αυτά, οι Μονεγάσκοι βουλευτές αναφέρθηκαν στην υπό διαπραγμάτευση Συμφωνία Σύνδεσης Μονακό- ΕΕ, την οποία θα κληθεί το Εθνικό Συμβούλιο να επικυρώσει, όταν αυτή ολοκληρωθεί.  

Τέλος, οι κ.κ. Συλλούρης και Valeri συζήτησαν θέματα που άπτονται της Διάσκεψης των Προέδρων των Κοινοβουλίων των Μικρών Κρατών Ευρώπης, την οποία θα φιλοξενήσει η Βουλή των Αντιπροσώπων τον ερχόμενο Νοέμβρη.

-------------------------- 

ΕΙ

Σχετικά Ανακοινωθέντα