Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-04-2019 08:07

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετά από τη δοξολογία για την επέτειο της 1ης Απριλίου

Περιμένουμε ότι μέσα από διαπραγματεύσεις, αξιοποιώντας τα διεθνή ερείσματα και τις πολιτικές που αναπτύσσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα καταφέρουμε να αποτινάξουμε τον τουρκικό ζυγό και θα τελειώσει η κατοχή της Κύπρου, είπε την Δευτέρα 1 Απριλίου 2019 ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του μετά από τη δοξολογία για την επέτειο της 1ης Απριλίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στη Λεμεσό, και μετά το τρισάγιο στον τάφο του αρχηγού της ΕΟΚΑ ’55-’59 Γεώργιου Γρίβα Διγενή, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «σήμερα γιορτάζουμε, είναι η μέρα της κυπριακής ελευθερίας. Τιμούμε τον υπέρλαμπρο αγώνα της ΕΟΚΑ ο οποίος πέτυχε, έφερε στην Κύπρο το τέλος της αποικιοκρατίας και χάρισε την ελευθερία. Άλλο τι έγινε μετά.

Αποδείχθηκε ότι ο λαός αυτός αξίζει την ελευθερία του. Βεβαίως, στις μέρες μας έχουμε ξανά να παλέψουμε για την ελευθερία αυτού του τόπου. Με διαφορετικά μέσα, με πολιτικά μέσα, όμως, τον ίδιο αγώνα έχουμε να δώσουμε για τα ίδια ιδανικά, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το αυτεξούσιο της Κύπρου, την ανεξαρτησία.

Περιμένουμε ότι μέσα από διαπραγματεύσεις, αξιοποιώντας τα διεθνή ερείσματα, τη θέση που κερδίσαμε στην ΕΕ, αλλά και όποια υποστήριξη μπορούμε να βρούμε με τις πολιτικές που αναπτύσσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνησή μας, να καταφέρουμε να αποτινάξουμε τον τουρκικό ζυγό, να τελειώσει η κατοχή της Κύπρου και επανενωμένη η πατρίδα μας να μπορεί να προσφέρει σε όλους τους Κύπριους τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελεύθερη ζωή που το ’55-’59 δείξαμε ότι αξίζουμε».

(ΡΜ/ΜΛ)