Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-04-2019 11:01

Ανακοίνωση Οργανισμού Γεωργικής Ασφάλισης σχετικά με την προσβολή συγκεκριμένων ειδών σιτηρών από σκωρίαση

Ο Οργανισμός Γεωργικής Ασφάλισης μετά από αναφορές σιτηροκαλλιεργητών για προσβολή συγκεκριμένων ειδών σιτηρών από σκωρίαση η οποία παρατηρήθηκε μετά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου 2019, έχει προβεί σε επισκοπήσεις σε διάφορες περιοχές.

Διαπιστώνεται ότι πρόκειται για μυκητολογική ασθένεια της οποίας η εξάπλωση ευνοείται από τις καιρικές συνθήκες που εξακολουθούν να επικρατούν, δηλαδή χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και υψηλή ατμοσφαιρική υγρασία καθώς και τους ανέμους.

Ο Οργανισμός Γεωργικής Ασφάλισης πληροφορεί τους σιτηροπαραγωγούς ότι έχουν παρατηρηθεί επιλεκτικά σε κάποιες καλλιεργούμενες ποικιλίες και σε περιορισμένες προς το παρόν περιοχές, προσβολές από σκωρίαση.

Η όλη κατάσταση αξιολογείται από τον Οργανισμό και εκεί που θα διαπιστωθεί ότι ενδείκνυται παρέμβαση θα υπάρξει ενημέρωση με νέες ανακοινώσεις.

Προς τούτο καλούνται όσοι παραγωγοί αντιμετωπίζουν προβλήματα και προτίθενται να συγκομίσουν, να αφήσουν αντιπροσωπευτικές λωρίδες (μάρτυρες). Αυτές, με βάση τη Νομοθεσία, είναι λωρίδες πλάτους 1 (ενός) μέτρου καθ’ όλο το μήκος του αγροτεμαχίου.

Τονίζεται ότι, αγροτεμάχια χωρίς μάρτυρες δεν θα ληφθούν υπόψη σε μελλοντική πιθανή αξιολόγηση, ελλείψει αντικειμένου εκτίμησης.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες, παρακαλούνται οι παραγωγοί όπως αποτείνονται στα κατά τόπους Γραφεία του Οργανισμού. 

(ΜΓ)

 

Σχετικά Ανακοινωθέντα