Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-03-2018 13:24

Προκήρυξη μέτρου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για «Δράσεις Ενίσχυσης Επενδύσεων για μη Γεωργικές Δραστηριότητες»

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας – Αμμοχώστου ΛΤΔ σε συνεργασία με τη Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, τον Κυπριακό Οργανισμό Πληρωμών και το Τμήμα Γεωργίας ανακοινώνουν την Προκήρυξη του Καθεστώτος 19.2 – Δράση 19.2.2: «Δράσεις Ενίσχυσης Επενδύσεων για μη Γεωργικές Δραστηριότητες», που υλοποιείται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Τοπικής Ανάπτυξης των Αγροτικών Περιοχών των Επαρχιών Λάρνακας – Αμμοχώστου 2014-2020.

Στόχος της Δράσης είναι η στήριξη για τη δημιουργία και ανάπτυξη μη γεωργικών δραστηριοτήτων, καθώς και επιχειρήσεων που σχετίζονται με τον αγροτουρισμό. Οι επιλέξιμες προς χρηματοδότηση δράσεις είναι οι εξής:

  • Δημιουργία, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί μικρής δυναμικότητας υποδομών διανυκτέρευσης (τουριστικά καταλύματα και τα μικρά ξενοδοχεία).
  • Δημιουργία, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί χώρων εστίασης (ταβερνών/ εστιατορίων/ καφετεριών / καφενείων κτλ.)
  • Εμπλουτιστικές δραστηριότητες - Δημιουργία, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί μονάδων οικοτεχνίας, χειροτεχνίας, παραγωγής ειδών παραδοσιακής τέχνης, καταστημάτων λιανικής πώλησης που σχετίζονται με γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα και άλλων εμπλουτιστικών δραστηριοτήτων που συνδέονται με τον τοπικό πολιτισμό, την τοπική παράδοση, τα τοπικά προϊόντα (π.χ θεματικά πάρκα).

Ο συνολικός προϋπολογισμός που θα διατεθεί ανέρχεται στο ποσό των  €940.000 από τα οποία τα €498.200 αποτελούν την Κοινοτική Συμμετοχή (53%) που καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ), τα €441.800 την Εθνική Συμμετοχή (47%). Η ενίσχυση χορηγείται στον Δικαιούχο με τη μορφή επιχορήγησης και το ύψος της υπολογίζεται ως ποσοστό των επιλέξιμων δαπανών του Έργου.

Δικαιούχοι είναι:

α)  οι πολύ μικρές ή μικρές Επιχειρήσεις οι οποίες ασκούν ή προτίθενται να ασκήσουν οικονομική δραστηριότητα με την υλοποίηση της δράσης τους σε αγροτικές περιοχές,

(β) φυσικά πρόσωπα που διαμένουν σε αγροτικές περιοχές,

 (γ) γεωργοί ή μέλη γεωργικού νοικοκυριού.

Οι δυνητικοί δικαιούχοι/ αιτητές θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση για χορηγία η οποία θα υλοποιηθεί στην περιοχή παρέμβασης της ΟΤΔ. Περιοχή παρέμβασης της  ΟΤΔ είναι οι ακόλουθες κοινότητες: Άγιοι Βαβατσινιάς, Αλαμινός, Αχερίτου/Βρυσούλες, Βαβατσινιά, Βάβλα, Δελίκηπος, Καλαβασός, Κάτω Δρυς, Κάτω Λεύκαρα, Κλαυδιά, Λάγεια, Μαρί, Μαρώνι, Μελίνη, Μενόγεια, Οδού, Πάνω Λεύκαρα, Σκαρίνου, Τόχνη, Τρούλλοι, Χοιροκοιτία, Ψεματισμένος, Άγιος Θεόδωρος, Ορά, Δήμος Αθηένου, Αγγλισίδες, Αγία Άννα, Αλεθρικό, Βορόκληνη, Κίτι, Κόρνος, Μαζωτός, Μοσφιλωτή, Καλό Χωριό Λάρνακας, Αυγόρου και Άχνα.

Το ύψος της χορηγίαςανέρχεται στο 50% πάνω στις επιλέξιμες δαπάνες της επένδυσης. Στις επενδύσεις που γίνονται στις ορεινές περιοχές, όπως αυτές ορίζονται στο ΠΑΑ 2014 -2020, το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται στο 60% πάνω στις επιλέξιμες δαπάνες της επένδυσης. Το κατώτατο ποσό χορηγίας (Δημόσιας Χρηματοδότησης) είναι το ποσό των €10.000 και ανώτατο ποσό χορηγίας το ποσό των €200.000.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και τα σχετικά Παραρτήματα τα οποία διατίθενται στα γραφεία της ΟΤΔ «Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας-Αμμοχώστου ΛΤΔ» στη Δ/νση: Αγίου Λάζαρου 2Β, Ορόκλινη, Λάρνακα, Κύπρος, Τ.Κ. 7040 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Για την παραλαβή της δεν προβλέπεται κόστος. Επίσης, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της ΟΤΔ στο www.anetel.com

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από την Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 μέχρι και Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας – Αμμοχώστου ΛΤΔ

Αγίου Λαζάρου 2Β, 7040, Βορόκληνη, Λάρνακα

Τηλ: 24815280, Φαξ: 24636817

E-mail: info@anetel.com

(ΕΦ)