Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-01-2018 10:11

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα

Έκκληση προς τους πολίτες να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, υπογραμμίζοντας ότι είναι η δική τους απόφαση που θα καθορίσει ποιος την επομένη θα αναλάβει την τύχη της χώρας.

Ο κ. Αναστασιάδης άσκησε σήμερα το εκλογικό του δικαίωμα για τις Προεδρικές Εκλογές στο Λανίτειο Λύκειο, Κέντρο Α’, στη Λεμεσό, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Άντρη Αναστασιάδη, τα παιδιά και τα εγγόνια του. 

Αμέσως μετά, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε τα εξής:

«Σήμερα είναι η γιορτή της Δημοκρατίας. Είναι η μέρα όπου ο λαός ως κυρίαρχος καλείται να εκφράσει ποιος την επομένη θα διαχειριστεί τις τύχες της χώρας μας.

Τις προηγούμενες μέρες οι υποψήφιοι είχαμε την ευκαιρία να παραθέσουμε στον λαό τα πεπραγμένα, τις προτάσεις αλλά και τα διλήμματα που τίθενται ενώπιον των πολιτών τούτες τις ώρες».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απηύθυνε παράκληση προς όλους «με νηφαλιότητα να συμμετάσχουν στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό», πάντα έχοντας κατά νου τα όσα έχουν ακούσει αλλά, κατά κύριο λόγο, γνωρίζοντας πως η επομένη των εκλογών θα πρέπει να μας βρει ενωμένους. «Γιατί πολιτικός αντίπαλος όλων δεν είναι όσοι διεκδίκησαν την προεδρία, είναι τα προβλήματα του λαού. Και τα προβλήματα του λαού θέλουν ενότητα, θέλουν συνεργασία, θέλουν οπωσδήποτε σοβαρότητα και σωστό προγραμματισμό» τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Θα ήταν παράληψή μου αν δεν καλούσα σε μαζική συμμετοχή τους πολίτες. Είναι –επαναλαμβάνω– η μέρα τους. Γι’ αυτό και δεν δικαιολογείται κανένας την επομένη να διαμαρτύρεται για το αποτέλεσμα των εκλογών. Η ευθύνη είναι στον λαό».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε επίσης θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι εργάζονται σήμερα, στους Δημόσιους Λειτουργούς, στην Αστυνομία,  γενικότερα σε όσους προσφέρουν, όπως είπε, προκειμένου να έχουμε μια άψογη εκλογική διαδικασία.

Ερωτηθείς γιατί θα πρέπει να πεισθούν οι πολίτες να πάνε να ψηφίσουν, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε: «Γιατί είναι η δική τους απόφαση που θα καθορίσει ποιος την επομένη θα αναλάβει τις τύχες αυτής της χώρας και μέσα από τα προγράμματά του αλλά και τη συνεργασία που πρέπει να έχει με όλες τις πολιτικές δυνάμεις θα αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα τα προβλήματα του λαού. Αν οι πολίτες αδιαφορήσουν, σημαίνει αποφασίζουν εκείνοι που συμμετέχουν και όχι εκείνοι που απέχουν. Και η αποχή δεν είναι η πολιτική πράξη που προσφέρει αυτό που η πατρίδα μας θέλει. Θέλει συμμετοχή όλων».

---------------------------

ΕΛ