Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-03-2018 15:17

Επίσκεψη του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στο Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων

Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων (ΤΑΥ) επισκέφτηκε σήμερα, 15 Μαρτίου, ο Υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής στο πλαίσιο γνωριμίας του με τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου του. Τον Υπουργό συνόδευε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου κα Ολυμπία Στυλιανού και ανώτεροι λειτουργοί του Υπουργείου. 

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, λειτουργοί του Τμήματος ενημέρωσαν τον Υπουργό σχετικά με τις αρμοδιότητες, τους στόχους, τις δραστηριότητες, τη δομή και την οργάνωση  του Τμήματος. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις κυριότερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων με δεδομένη τη κλιματική αλλαγή, τη λειψυδρία και τις αυξημένες ανάγκες σε νερό. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε  στα Κυβερνητικά Αρδευτικά Έργα, τις Αφαλατώσεις, την παρακολούθηση των υδατικών σωμάτων, την εφαρμογή της οδηγίας για τις πλημμύρες, τα αποχετευτικά συστήματα.

Ο Υπουργός δήλωσε ότι το υδατικό αποτελεί θέμα πρώτιστης σημασίας για τον τόπο μας υποδεικνύοντας πως το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων θα έχει τη πλήρη στήριξη του Υπουργείου Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για την εφαρμογή καινοτομιών και την υιοθέτηση διαδικασιών που θα καταστήσουν το έργο του Τμήματος πιο αποτελεσματικό.  Διαβεβαίωσε επίσης τους παρευρισκόμενους ότι το Υπουργείο και ο ίδιος προσωπικά θα στηρίξουν τις προσπάθειες του τμήματος  ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη προβολής προς το κοινό του έργου που επιτελείται.  

(ΕΦ)