Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-04-2019 14:19

Ανακοίνωση του Τμήματος Αρχαιοτήτων για την καταστροφική πυρκαγιά στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, εκφράζει τη μεγάλη θλίψη του για τις απώλειες που προκάλεσε η καταστροφική πυρκαγιά στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας.

Είναι με μεγάλη αγωνία που παρακολουθήσαμε τα γεγονότα της 15ης Απριλίου 2019, τα οποία είχαν ως τραγική κατάληξη τις τεράστιες υλικές ζημιές που υπέστη το εμβληματικό αυτό παγκόσμιας κληρονομιάς μνημείο του Παρισιού, της Γαλλίας και ολόκληρης της ανθρωπότητας. Οι εικόνες που προβλήθηκαν παγκόσμια από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και κοινωνικής δικτύωσης υπήρξαν ιδιαίτερα αποκαρδιωτικές, η ολική κατάσβεση όμως της πυρκαγιάς, χάρη στις γενναίες προσπάθειες των πυροσβεστών και η αποφυγή της ολοκληρωτικής καταστροφής δίνουν ελπίδες για την αποκατάσταση και συντήρηση του μοναδικού αυτού ιστορικού Μνημείου.

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση, αλληλεγγύη και υποστήριξη μας στον γαλλικό λαό και το Υπουργείο Πολιτισμού της χώρας κατά τη διάρκεια αυτής της τραγικής περιόδου και εκφράζουμε την ετοιμότητά μας να παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια στο έργο αποκατάστασης. Ελπίζουμε ότι αυτή θα είναι η τελευταία μεγάλη απώλεια που θα βιώσει ο παγκόσμιος πολιτισμός, η θωράκιση και προστασία του οποίου αποτελεί χρέος όλων μας.   

(ΜΓ/ΕΙ)