Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-04-2019 09:22

Ο ΠτΒ προήδρευσε συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης παρέστη χθες και προήδρευσε σε μέρος κοινής συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων. Την αντιπροσωπεία, που επισκέπτεται την Κύπρο ύστερα από σχετική πρόσκληση της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούν ο Προέδρος της Επιτροπής κ. Δημήτριος Σεβαστάκης και τα Μέλη της κα Μαρία Αντωνίου και κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Ο κ. Συλλούρης αναφέρθηκε στη σημασία της περαιτέρω σύσφιξης των δεσμών μεταξύ των Κοινοβουλίων Ελλάδας και Κύπρου, ιδιαίτερα σε θέματα παιδείας, προς παραγωγή ουσιαστικών αποτελεσμάτων. Τόνισε δε ειδικότερα την ανάγκη σύνδεσης της παιδείας με την αγορά εργασίας, όπως και τη σύνδεση των τομέων έρευνας και καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε ο κ. Συλλούρης, θα πρέπει να αξιοποιηθεί ο ρόλος των Κοινοβουλίων, τόσο μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου όσο και για κατάθεση νέων προτάσεων. Έχουμε επίσης υποχρέωση, σημείωσε, να αξιοποιήσουμε τον πολιτιστικό μας πλούτο και να τον μετατρέψουμε σε εποικοδομητικές συνεργασίες, προς όφελος της Κύπρου και της Ελλάδας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, μέσω και του άξονα συνεργασίας που παρέχουν οι Τριμερείς Συνεργασίες.

(ΜΓ/ΕΙ)