Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-04-2019 18:32

Χαιρετισμός του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας, Προέδρου της Βουλής κ. Δ. Συλλούρη στην εκδήλωση της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών

Χαιρετίζω τη δράση της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ), η οποία τιμά και φέτος την Ευρωπαϊκή Ημέρα για τα Δικαιώματα των Ασθενών, διοργανώνοντας τη σημερινή εορταστική εκδήλωση με θέμα «Διεκδίκησε το δικαίωμά σου στην υγεία».

Η Ομοσπονδία εργάζεται με πρωταρχικό στόχο τη διασφάλιση υψηλής ποιότητας υγειονομικής περίθαλψης για τους πολίτες και θέτει ως όραμά της την ενίσχυση της φωνής των ασθενών. Μέσω δράσεων νομικής υποστήριξης, οικονομικής ενίσχυσης, εκστρατειών αφύπνισης και ενημέρωσης, καθώς και άλλων δράσεων, επιχειρείται η δημιουργία αυτών των υγειονομικών και κοινωνικών πολιτικών, που θα επιτρέπουν σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες την ισομερή και ολιστική πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική φροντίδα.

Η χάραξη αυτών των πολιτικών αποτελεί ,κατά κύριο λόγο, ευθύνη της ίδιας της πολιτείας, η οποία οφείλει να προστατεύει και να ενισχύει με κάθε τρόπο το αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα στην υγεία και την ιατρική περίθαλψη. Κατεξοχήν στόχος του κράτους, πρέπει να είναι η προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες για όλη τη διάρκεια της ζωής τους, διασφαλίζοντας ένα ανθρωποκεντρικό σύστημα υγείας, που να ενισχύει παράλληλα την κοινωνική προσφορά, ισότιμα προς όλους τους πολίτες. Αυτό άλλωστε πρεσβεύει και η Εθνική Στρατηγική του Υπουργείου Υγείας.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, διά του θεσμικού της ρόλου, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, μέσω νομοθεσιών, αλλά και αυτεπάγγελτων θεμάτων, να προασπίσει τα δικαιώματα των ασθενών και ,κυρίως, να συμβάλει σε μια συλλογική προσπάθεια για καθιέρωση ενός βιώσιμου και αναβαθμισμένου συστήματος υγείας στον τόπο μας.

Καταλήγοντας, να τονίσω ξανά ότι ο τομέας της υγείας αποτελεί έναν εκ των βασικότερων πυλώνων μιας χώρας, γι’ αυτό και θα πρέπει να συνεχιστούν και να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για την ενίσχυση και βελτίωσή του, με τη συνδρομή κάθε εμπλεκόμενου φορέα.

______________

(ΜΓ/ΣΧ)