Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-04-2019 08:50

Το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικής Υπηρεσίας Νέων – 20 Απριλίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικής Υπηρεσίας Νέων είναι μια εκστρατεία που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με στόχο να γιορτάσει και να κινητοποιήσει εκατομμύρια παιδιά και νέους που προσφέρουν κοινωνικό έργο, σε καθημερινή βάση, μέσα από την εθελοντική προσφορά.

Η εκστρατεία ξεκίνησε το 1988 με πρωτοβουλία της Youth Service America (YSA), με στόχο να κινητοποιήσει παιδιά και νέους ηλικίας από 5 έως 25 ετών, σε εθελοντικές δράσεις. Αποτελεί τη μεγαλύτερη και μακροβιότερη δράση εθελοντικής προσφοράς παγκοσμίως αφιερωμένη στα παιδιά και στους νέους, και γιορτάζεται κάθε χρόνο σε πάνω από 100 χώρες.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικής Υπηρεσίας Νέων, παιδιά και νέοι σε όλο τον κόσμο συνεργάζονται με σχολεία, ομάδες νέων, μη κυβερνητικές οργανώσεις, τοπικούς συλλόγους και κρατικούς φορείς, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν κρίσιμα κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα και να συμβάλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Γενικά, την ημέρα αυτή, οι εθελοντές από όλο τον κόσμο αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά ότι ο εθελοντισμός δεν έχει ούτε σύνορα, αλλά ούτε και όρια. Όλοι μαζί μπορούν να συμβάλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Μέσα από εθελοντικές δράσεις, οι νέοι μπορούν να βιώσουν την αξία της ανιδιοτελούς προσφοράς και να αντιληφθούν τα πλεονεκτήματα από την ενεργό συμμετοχή τους στα κοινά, τόσο για τους ίδιους όσο και για την κοινωνία. Μέσω του εθελοντισμού, τα παιδιά και οι νέοι παύουν να είναι αδρανείς και απαθείς στα κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα, μαθαίνουν να νοιάζονται για το τι συμβαίνει γύρω τους και ,επομένως, γίνονται ευαισθητοποιημένα και ενεργά μέλη της κοινωνίας. Επίσης, μέσα από την εθελοντική προσφορά, πέραν της ηθικής ικανοποίησης που απολαμβάνουν οι νέοι εθελοντές, έχουν και τη δυνατότητα να συναναστραφούν με άλλους νέους, να δημιουργήσουν νέες φιλίες, να γνωρίσουν την κουλτούρα άλλων λαών, να έρθουν σε επαφή με χώρους και επαγγέλματα που πιθανόν να τους βοηθήσουν στη δική τους επαγγελματική σταδιοδρομία ενισχύοντας το βιογραφικό τους και διευρύνοντας τους ορίζοντές τους.

(ΜΛ)