Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-04-2019 11:36

Επαφές της βουλεύτριας κας Ειρήνης Χαραλαμπίδου στην Αγία Πετρούπολη

Με την ευκαιρία συμμετοχής της σε συνέδριο για την Καταπολέμηση της Διεθνούς Τρομοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη, η βουλεύτρια κα Ειρήνη Χαραλαμπίδου, πραγματοποίησε χωριστές συναντήσεις με τον Αντιπρόεδρο της Νομοθετικής Συνέλευσης της Αγίας Πετρούπολης, κ. Sergey Solovyov και τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Κυβέρνησης της πόλης, κ. Andrei Khlutkov. Στις συναντήσεις παρέστη ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στην Αγία Πετρούπολη κ. Δημήτρης ´Ασσος.

Κατά τη συνάντηση στη Νομοθετική Συνέλευση της Αγίας Πετρούπολης, η κα Χαραλαμπίδου και ο κ. Solovyov εξήραν εκατέρωθεν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών τόσο στον κοινοβουλευτικό όσο και στον πολιτιστικό και οικονομικό τομέα, σχέσεις οι οποίες εδράζονται στους ιστορικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας.

Η κα Χαραλαμπίδου εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση για τη σταθερή στάση αρχών που τηρεί η Ρωσία σε σχέση με το κυπριακό πρόβλημα, ιδίως ως Μόνιμο Μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ ενημέρωσε για τη συνεργασία μεταξύ ρωσικών και κυπριακών αντιπροσωπιών στο πλαίσιο διακοινοβουλευτικών οργανισμών.

Παράλληλα, η κα Χαραλαμπίδου αναφέρθηκε στη διδυμοποίηση της Αγίας Πετρούπολης με τη Λεμεσό και την εκεί έντονη δραστηριοποίηση Ρώσων πολιτών στον επενδυτικό, τον επιχειρηματικό και τον πολιτιστικό τομέα. Τόνισε, παράλληλα, ότι η ύπαρξη απευθείας αεροπορικής σύνδεσης ενισχύει περαιτέρω το τουριστικό ρεύμα μεταξύ Κύπρου και Αγίας Πετρούπολης και ευνοεί τις εκατέρωθεν ανταλλαγές σε κάθε τομέα.

Στη συνέχεια αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με την καταπολέμηση της διαφθοράς και ειδικότερα για το ζήτημα του επαγγελματικού ασυμβίβαστου των βουλευτών και της σύγκρουσης συμφερόντων. Ο κ. Solovyov, ανταποκρινόμενος σε σχετικές ερωτήσεις της κας Χαραλαμπίδου εξήγησε βασικές πρόνοιες της ρωσικής νομοθεσίας, ενώ αναφέρθηκε και στον σημαντικό ρόλο που προσλαμβάνουν τα ζητήματα διαφθοράς στον δημόσιο διάλογο.  

Στη συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης, κ. Andrei Khlutkov, η κα Χαραλαμπίδου επανέλαβε την εκτίμηση της Κύπρου προς τη Ρωσία τόσο για την υποστηρικτική προς τις προσπάθειες του κυπριακού λαού στάση αρχών που διαχρονικά τηρεί η Ρωσία, όσο και για τη συμβολή του δανείου από τη Ρωσία, στις προσπάθειες ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας από την κρίση.

Ο κ. Khlutkov αναφέρθηκε από πλευράς του στις σημαντικές οικονομικές σχέσεις που αναπτύσσονται από πολίτες των δύο χωρών, αλλά και στο σημαντικό τουριστικό ρεύμα μεταξύ Αγίας Πετρούπολης και Κύπρου, αποδίδοντάς το και στην κυπριακή φιλοξενία.

Τέλος, αντηλλάγησαν απόψεις για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας σε ό,τι αφορά τις δύο χώρες όσο και την ευρύτερη γειτονία τους.

_______________

/ΣΧ