Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-04-2019 15:23

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού δρος Κώστα Χαμπιαούρη, με την ευκαιρία της εορτής του Πάσχα

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, φοιτητές και φοιτήτριες,

Γιορτάζουμε σε λίγες μέρες τη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, τη γιορτή του Πάσχα και την Ανάσταση του Χριστού. Το μέγα μυστήριο της Ανάστασης αποτελεί τη νίκη του φωτός πάνω στο σκότος και τη συντριβή του ίδιου του θανάτου, ακτινοβολώντας ολούθε το μήνυμα της ελπίδας και της αισιοδοξίας.

Η πορεία προς τη Σταύρωση και ο Κύκλος των Παθών του Κυρίου μας, αναδεικνύουν την αγάπη προς τον πλησίον, την ανιδιοτέλεια, την αλληλεγγύη και τη συμφιλίωση, αξίες πανανθρώπινες τις οποίες έχει τόση ανάγκη ο σύγχρονος κόσμος, ο οποίος ταλανίζεται από μισαλλοδοξία και πάθη, έλλειψη σεβασμού και αγάπης και καταλαμβάνεται από φόβο για το μέλλον.

Η γενικότερη κρίση του πολιτισμού και των αξιών οδηγεί τον άνθρωπο στον όλεθρο και απέναντι σ’ αυτήν την πορεία καταστροφής οφείλουμε να αντιπαραβάλλουμε αξίες και στάσεις ζωής, οι οποίες προβάλλονται διαχρονικά μέσα από τη χριστιανική παράδοση και την ιστορία μας.

Το φετινό Πάσχα βρίσκει ακόμα τη μισή μας πατρίδα υπό κατοχή και χιλιάδες συμπατριώτες μας να στερούνται το δικαίωμα της επιστροφής στην πατρώα γη. Παρ’ όλα αυτά, η ελπίδα για δικαίωση και η αισιοδοξία για επιστροφή και εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο εθνικό μας πρόβλημα, παραμένει ζωντανή και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ώσπου να επέλθει η ποθούμενη Ανάσταση για την πολύπαθη Κύπρο μας.

Εκφράζω τις πιο θερμές μου ευχές για Καλό Πάσχα και ας θυμόμαστε ότι όπου υπάρχει Σταύρωση υπάρχει και Ανάσταση και πως στο τέλος του σκοτεινού Γολγοθά υπάρχει πάντα το άγιο φως της λυτρώσεως.

Είθε το φως της Αναστάσεως να φωτίζει τις καρδιές όλων μας και να γεμίζει την ψυχή μας με δύναμη, πίστη και αισιοδοξία.

___________

ΙΠ/ΣΧ