Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-04-2019 20:37

Δηλώσεις του Υφυπουργού Τουρισμού για τη συνεργασία Κύπρου – Κίνας στον τομέα του Τουρισμού

Υπάρχει πρόσφορο έδαφος για συνεργασία Κύπρου – Κίνας στον τουριστικό τομέα, είπε σήμερα ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος, ο οποίος συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη στο Πεκίνο.

Σε δηλώσεις του ,ο κ. Περδίος είπε ότι «σήμερα είχα συναντήσεις με διάφορους τουριστικούς πράκτορες από την Κίνα στο πλαίσιο του κοινού μας ενδιαφέροντος για ανάπτυξη των σχέσεων μας σε τουριστικό επίπεδο.

Αυτό το οποίο μπορούμε να πούμε είναι ότι το έδαφος είναι πρόσφορο, φαίνεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον, όχι μόνο από τη δική μας πλευρά, αλλά και από τη δική τους. Πρόσφατα ανακοινώσαμε ότι είναι στους στόχους μας η ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος με τέτοιο τρόπο που να μπορούμε να προσελκύσουμε  επισκέπτες από την Κίνα, γενικά από μακρινούς προορισμούς, μέσω, ίσως, κάποιων άλλων χωρών, όπως οι χώρες της Μέσης Ανατολής.

Αυτό ήταν το βασικό θέμα των συναντήσεων μου σήμερα, και φαίνεται ότι σύντομα θα έχουμε ευτυχή κατάληξη. Η διάθεση υπάρχει, πτήσεις στις πλησίον μας αγορές υπάρχουν και εκεί είναι που στοχεύουμε για να δούμε πώς μπορούν επισκέπτες από τόσο μακριά, όπως από την Κίνα, στο πλαίσιο ευρύτερου ταξιδιού τους στην Ανατολική Μεσόγειο, να επισκεφθούν κάποιες μέρες και την Κύπρο, ως μέρος του ταξιδιού τους.

Εξετάζεται το θέμα της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης με την Κίνα, όμως, ως Υφυπουργείο, από τη στιγμή που υπάρχουν ήδη πτήσεις στις κοντινές μας περιοχές, θεωρούμε ότι θα ήταν καλό να τις αξιοποιήσουμε».

 

ΡΜ/ΜΚΑ