Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-04-2019 18:48

Δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού

Το Εκτελεστικό Πρόγραμμα που υπεγράφη μεταξύ Κύπρου και Κίνας δίνει μια νέα δυναμική στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, είπε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης.

Σε δηλώσεις του σήμερα, στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στο Πεκίνο, ο κ. Υπουργός είπε ότι «το Εκτελεστικό Πρόγραμμα που έχουμε υπογράψει με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας είναι διάρκειας τριών ετών, 2019-2022, και δίνει μια νέα δυναμική στις σχέσεις μας με την Κίνα.

Αφορά θέματα Πολιτισμού, Εκπαίδευσης, Νεολαίας και Αθλητισμού.

Όσον αφορά στην Εκπαίδευση, καλύπτονται θέματα από την προδημοτική εκπαίδευση μέχρι και την ανώτερη. Περιλαμβάνει ανταλλαγές ακαδημαϊκών, φοιτητών, συνεργασίες, επιμορφώσεις, δημιουργία αναλυτικών προγραμμάτων και πολλά άλλα.

Όσον αφορά στον Πολιτισμό, αναφέρονται θέματα που αφορούν το Θέατρο, ανταλλαγές θεατρικών παραστάσεων, τον κινηματογράφο με συμπαραγωγές, μεταφράσεις κυπριακών λογοτεχνικών έργων στην κινεζική γλώσσα και κινέζικων λογοτεχνικών έργων στην ελληνική γλώσσα, εικαστικά και πάρα πολλά άλλα.

Τα θέματα της Νεολαίας και του Αθλητισμού αφήνονται περισσότερο στις αρμόδιες Ομοσπονδίες και θα συναποφασιστούν μέσα από τη διπλωματική οδό».

(ΡΜ/ΜΚΑ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα