Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-03-2018 08:30

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής στη «Διαδρομή Αγάπης» που διοργανώνει ο Σύνδεσμος «Ένα Όνειρο Μια Ευχή»

Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω σήμερα τη 18η ετήσια «Διαδρομή Αγάπης» που διοργανώνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» για τα παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις.

Το έργο που επιτελεί ο Σύνδεσμος «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» για δύο και πλέον δεκαετίες είναι πολυσχιδές και αξιόλογο, αφού με την καθημερινή δράση και προσφορά του στέκεται σημαντικός αρωγός στην ευπαθή ομάδα των παιδιών που παλεύουν με τον καρκίνο, τη λευχαιμία, καθώς και άλλες αιματολογικές παθήσεις. Βασική αποστολή του Συνδέσμου είναι να στηρίζει τα καρκινοπαθή παιδιά σε κάθε πτυχή της ζωής και της καθημερινότητάς τους, να συμπορεύεται μαζί τους και να τους δίνει κίνητρα για να συνεχίσουν να ζουν και να παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο. 

Η σημερινή εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εθελοντικής δράσης του Συνδέσμου, προάγοντας και ενισχύοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τις βαθύτερες αξίες και αρχές του εθελοντισμού, τον αλτρουισμό, την ανιδιοτελή προσφορά, τη φιλανθρωπία, την αλληλεγγύη. Ειδικότερα στις μέρες μας, όπου μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας αντιμετωπίζει καθημερινά σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, η ανάπτυξη του οργανωμένου εθελοντισμού -ο οποίος δρα πιο πολυδιάστατα, ξεφεύγοντας από τα στενά όρια της απλής συνεισφοράς- στηρίζει στοχευμένα την κοινωνία, αμβλύνοντας και εξυγιαίνοντας πληθώρα προβλημάτων.

Η εκδήλωση «Διαδρομή Αγάπης 2018», μέσω της πενθήμερης παγκύπριας πορείας μοτοσικλετιστών, στοχεύει κυρίως στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι νέοι, που πάσχουν από διάφορες μορφές καρκίνου. Πρόσθετος στόχος είναι η συλλογή χρημάτων, ώστε να ενισχυθούν οικονομικά οι οικογένειες των παιδιών αυτών και να εκπληρωθούν προσωπικές ευχές τους, όπως επίσης και η ψυχολογική υποστήριξη, τόσο των πασχόντων όσο και των οικείων τους.

Ταυτόχρονα κινητοποιείται και το ευρύτερο σύνολο των πολιτών για τη δημιουργία μιας ελπιδοφόρας και πιο ανθρώπινης κοινωνίας, όπου καμιά ομάδα ανθρώπων δεν θα περιθωριοποιείται. Τα καρκινοπαθή άτομα βιώνουν μια πραγματικά δύσκολη περίοδο και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αισθάνονται εκτός των κοινωνικών δομών του κράτους. Σε συνδυασμό και με την παράλληλη αρωγή του ίδιου του κράτους τέτοιες δράσεις δύνανται να αναβαθμίσουν ποικιλοτρόπως την κοινωνία μας, θέτοντας πάνω από όλα το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ισότητα και το συλλογικό συμφέρον.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων υποστηρίζει και ενθαρρύνει αυτές τις πρωτοβουλίες, οι οποίες στοχεύουν στην εξυπηρέτηση του κοινού καλού, τιμώντας το ανθρώπινο είδος και τις αξίες που αυτό υπηρετεί.

Εύχομαι, λοιπόν, καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία στο έργο σας. Ευελπιστώ επίσης, όπως το παράδειγμά σας αποτελέσει πρότυπο για ολόκληρη την κοινωνία και για κάθε πολίτη ξεχωριστά.

(ΕΛ)