Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-05-2019 11:46

Συνέντευξη Τύπου για την έναρξη της παγκύπριας Εβδομάδας Πυρασφάλειας (6-12 Μαΐου 2019)

Με κοινό στόχο την ενημέρωση, πρόληψη και προστασία στα θέματα της Πυρασφάλειας, η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου ενώνουν τις δυνάμεις τους στον αγώνα για την αντιμετώπιση και πρόληψη των πυρκαγιών, επιβεβαιώνοντας έτσι, για 18η συνεχόμενη χρονιά, ότι οι μεγάλες κοινωνικές προκλήσεις αντιμετωπίζονται με συλλογική προσπάθεια και συνεργασία, του ιδιωτικού τομέα και των κρατικών φορέων.

Με μήνυμα «Κρατούμε αναμμένη μόνο τη φλόγα της ζωής», διοργανώνεται η Εβδομάδα Πυρασφάλειας, από τις 6 – 12 Μαΐου 2019, υπό την αιγίδα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου. Εφαλτήριο της Εβδομάδας Πυρασφάλειας ήταν η συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε στις 6 Μαΐου, στον Πυροσβεστικό Σταθμό της ΕΜΑΚ στην Κοφίνου. Σε αυτή αναδείχθηκε η σημασία της ενημέρωσης του κοινού και των προενεργητικών δράσεων απέναντι στους κινδύνους πρόκλησης μίας ενδεχόμενης πυρκαγιάς, που λόγω της φετινής πολυομβρίας, είναι περισσότερο αναγκαίες από οποιαδήποτε άλλη χρονιά. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επιδείξεις πυροσβεστικών ασκήσεων.

Κορύφωση των εκδηλώσεων της Εκστρατείας Πυρασφάλειας, θα αποτελέσουν οι Διεθνείς Πυροσβεστικοί Αγώνες, την Κυριακή 12 Μαΐου στις 11:00 πμ, στην περιοχή του Κάστρου, στο Λιμανάκι στη Πάφο. Στους αγώνες θα λάβουν μέρος ομάδες πυροσβεστών από διάφορες χώρες, σε ειδικά σχεδιασμένα αγωνίσματα, συναφή με την εργασία τους. Στην εκδήλωση θα υπάρχουν επιπλέον δραστηριότητες για παιδιά και θα προσφερθούν στο κοινό συμβολικά δώρα και ενημερωτικό υλικό για την Πυρασφάλεια.

(ΜΓ)