Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-05-2019 15:25

Το Φεστιβάλ Βιβλίου Λάρνακας στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία

Την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Φεστιβάλ Βιβλίου Λάρνακας. Το φεστιβάλ συνδιοργάνωσαν το Ινστιτούτο Ερευνών Προμηθέας, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο Δήμος Λάρνακας και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου.

Για έξι και πλέον ώρες, η Πλατεία Ευρώπης στη Λάρνακα έσφυζε από παιδικά χαμόγελα και οικογένειες που βρέθηκαν εκεί για να αγοράσουν βιβλία και να παρακολουθήσουν τις διάφορες δράσεις και παρουσιάσεις του φεστιβάλ.

Εκατοντάδες επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι, παρακολούθησαν δραματοποιημένες αναπαραστάσεις παραμυθιών, τις διαδραστικές παρουσιάσεις βιβλίων και τις συζητήσεις με Λαρνακείς λογοτέχνες καθώς και τη θεατρική παράσταση «Η Ροδού τζαι το χρυσό βερκίν». Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε το δραματοποιημένο θεατρικό μονόπρακτο «Λέμε ‘Όχι’ στο πλαστικό» που παρουσίασαν παιδιά του Ειδικού Σχολείου Άγιος Σπυρίδωνας Λάρνακας, το οποίο είχε οικολογικό μήνυμα και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού που το παρακολούθησε.

Στον χώρο παρουσιάστηκε, επίσης, η έκθεση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με τίτλο: «Η Λάρνακα μέσα από τα Αρχεία του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών», η οποία έδωσε την ευκαιρία στους Λαρνακείς επισκέπτες να δουν γνωστές και άγνωστες πτυχές της ιστορίας της πόλης τους.

Εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή πραγματοποίηση του Φεστιβάλ Βιβλίου Λάρνακας και ευχόμαστε σε όλους πολλά ακόμα ταξίδια στον μαγικό κόσμο του βιβλίου.

______________

ΕΝ/ΣΧ