Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-05-2019 19:45

Χαιρετισμός Προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη στο επίσημο δείπνο του Συνδέσμου Αναλογιστών Κύπρου

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας και χαιρετίζω την πραγματοποίηση του τέταρτου Συνεδρίου του Συνδέσμου Αναλογιστών Κύπρου.

Οι ραγδαίες εξελίξεις, οι μεταβολές, τα πολλαπλά και πολυποίκιλα προβλήματα, αλλά και οι προκλήσεις που αδιάλειπτα αναφύονται και αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες κοινωνίες στον χρηματοοικονομικό, κοινωνικοπολιτικό, αλλά και στον τομέα των μεγάλων επαναστάσεων, στον τομέα της τεχνολογίας, υπαγορεύουν τη συνεχή ετοιμότητα, συνεργασία και ανάπτυξη συνεργειών και δράσεων όλων ,από κοινού, των κοινωνικών δρώντων και εταίρων.

Στο σύνθετο αυτό πλαίσιο εξέχουσα θέση ,αδιαμφισβήτητα, κατέχει το επάγγελμα του αναλογιστή, ένα επάγγελμα της σύγχρονης εποχής, που πολλά έχει να προσφέρει, του οποίου το πεδίο και αντικείμενο παγκοσμίως διευρύνεται από τον οικονομικό και χρηματοπιστωτικό τομέα στον χώρο της κοινωνικής προστασίας και πολιτικής και της, εν γένει ,διαχείρισης κινδύνων. Ως εκ τούτου, η διακηρυγμένη επιδίωξη του Συνδέσμου Αναλογιστών Κύπρου για ενίσχυση και εδραίωση του επαγγέλματος δεν μπορεί παρά να αποτελεί κοινό στόχο. 

Βήματα προς την κατεύθυνση αυτή έχουν γίνει πολλά. Επιτρέψτε μου μόνο να αναφέρω τη νομοθεσία που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων το 2016, για την πιστοποίηση των υποχρεώσεων των ασφαλιστικών εταιρειών για σκοπούς φερεγγυότητας από επαγγελματίες αναλογιστές τόσο στον κλάδο ζωής όσο και στους κλάδους γενικής φύσεως. 

Ο καίριας σημασίας ρόλος του επαγγέλματος του αναλογιστή στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας μας διεφάνη μέσα στο οδυνηρό περιβάλλον, επιτρέψτε μου να πω, που δημιούργησε η πρόσφατη πρωτοφανής χρηματοοικονομική κρίση που έπληξε τον τόπο μας, καθώς και οι επιπτώσεις της που συνεχίζουν να χρήζουν αντιμετώπισης. Η αναλογιστική επιστήμη στις δύσκολες αυτές συνθήκες υπήρξε, και είναι, ενόσω είμαστε ακόμη αντιμέτωποι με τα οξεία προβλήματα που δημιουργήθηκαν, πολύτιμο εργαλείο εντοπισμού, αξιολόγησης και διαχείρισης κινδύνων. 

Πέρα όμως και από τις όποιες κρίσεις, τις οποίες απευχόμαστε, ενόσω η παγκοσμιοποιημένη οικονομία θα αναπτύσσεται και θα γίνεται πιο περίπλοκη, η ανάγκη χρήσης και αξιοποίησης γνώσεων αναλογιστή, ιδιαίτερα σε θέματα κοινωνικών και ιδιωτικών ασφαλίσεων, υγείας, συντάξεων, επενδύσεων κ.ά.,θα καθίσταται ολοένα και πιο επιτακτική και το μέλλον ,ταυτόχρονα, του επαγγέλματος ευοίωνο.

Έχοντας τη σταθερή πεποίθηση πως η σύμπραξη αποτελεί την προϋπόθεση και το εχέγγυο της επιτυχίας κάθε ανθρώπινης πράξης, σας διαβεβαιώ πως ως Βουλή των Αντιπροσώπων θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια του Συνδέσμου σας για αναβάθμιση και αξιοποίηση των επιστημονικών αναλογιστικών υπηρεσιών που προσφέρουν τα μέλη σας ως συνδιαμορφωτές κοινωνικοοικονομικής πολιτικής, σε συνεργασία με τους δρώντες και παραγωγικούς φορείς της χώρας μας προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας.

Εύχομαι καλή συνέχεια στο έργο σας.

Σας ευχαριστώ πολύ.

(ΜΓ)