Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-05-2019 20:43

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για το έργο της διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη

Στο έργο της διακυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μεταρρυθμίσεις σε διάφορους τομείς, αναπτυξιακά έργα, έργα μεγάλων επενδύσεων, και μέτρα στήριξης των ευάλωτων ομάδων, αναφέρθηκε απόψε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην εκδήλωση του Flight Safety Foundation, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «επειδή ο ΓΓ του ΑΚΕΛ συνεχίζει να μηδενίζει το έργο της διακυβέρνησης του Προέδρου Αναστασιάδη και διερωτάται σήμερα ποιό έργο έχει αυτή η διακυβέρνηση άραγε για να το υπολογίσουν οι πολίτες, να υπενθυμίσουμε ότι:

Από την πτώχευση, η Κυβέρνηση Αναστασιάδη έφερε την οικονομία στην ανάπτυξη, την ανεργία από το 16% την έχει ήδη μειώσει στο 7% και συνεχίζει να μειώνεται. Από μια κατάσταση που το κράτος είχε ρευστά διαθέσιμα μόλις για ένα μήνα και δεν είχε να πληρώσει μισθούς, καταφέραμε να καταργηθούν αποκοπές, να αποπληρώνονται νωρίτερα δάνεια στο εξωτερικό και να σχεδιάζει η Κυβέρνηση έργα ανάπτυξης σε όλη τη χώρα.

€1,2 δισ. είναι τα έργα ανάπτυξης που σχεδιάζονται και γίνονται σε δήμους και κοινότητες, 190 έργα έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ενώ 353 έργα σε όλη την Κύπρο βρίσκονται σε εξέλιξη. Χώρια οι ιδιωτικές επενδύσεις, όπως το καζίνο-θέρετρο, όπως η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου με χρηματοδότηση από την ΕΕ και τόσα άλλα.

Η Κυβέρνηση αυτή είναι η μόνη που κατάφερε και εφαρμόζει, και αυτές τις μέρες ξεκινάει, ένα Γενικό Σχέδιο Υγείας που χρειάζεται η χώρα.

Η διακυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη έχει φέρει ριζική μεταρρύθμιση στον τομέα της δικαιοσύνης με δημιουργία νέων εξειδικευμένων δικαστηρίων, αλλά και τη μεγάλη μεταρρύθμιση που ετοιμάζεται αυτές τις μέρες για την επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης.

Να ξεχάσουμε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, ένα σύστημα που δίνει στήριξη στις ευάλωτες ομάδες;

Να μην αναφέρουμε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Εκπαίδευσης, το νέου τύπου Λύκειο, τα νέα αναλυτικά προγράμματα, το ότι για πρώτη φορά επιλέγονται αξιοκρατικά οι εκπαιδευτικοί;

Η μείωση της στρατιωτικής θητείας δεν είναι έργο αυτής της Κυβέρνησης, ούτως ώστε οι νέοι να χάνουν λιγότερο χρόνο, ενώ η άμυνα της χώρας παραμένει κραταιά;

Να μην αναφέρουμε το ότι προχωρά το ενεργειακό πρόγραμμα της χώρας; Ήδη, υπάρχουν δύο ανακαλύψεις σε τεμάχια της ΑΟΖ, ενώ προγραμματίζονται για την άμεση συνέχεια οκτώ ακόμα γεωτρήσεις.

Να μην αναφέρουμε την άμεση αποζημίωση, την καταβολή 102 εκ. ευρώ στους αγρότες μέσω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής ή ακόμα τα 16 εκ. ευρώ, μόνο για τις αποζημιώσεις από τις περσινές ζημιές, λόγω καιρικών συνθηκών;

Να μην αναφέρουμε ακόμη τη μεγάλη μεταρρύθμιση στη στεγαστική πολιτική με τη δημιουργία προσιτής στέγασης, όπως έχει ανακοινωθεί και εφαρμόζεται αυτές τις μέρες;

Να μην αναφέρουμε ότι σήμερα υπάρχει αξιοκρατία στην Κύπρο; Δεν υπάρχουν παράπονα, όπως σε όλες τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, αφού υπάρχουν παντού εξετάσεις για προσλήψεις τόσο σε όλη τη Δημόσια Υπηρεσία όσο και στον στρατό και στην Αστυνομία.

Η Κυβέρνηση αυτή προωθώντας τις πολιτικές στους τομείς που πρέπει, έχει προχωρήσει στην καινοτόμο δημιουργία και λειτουργία δύο Υφυπουργείων. Του Υφυπουργείου Τουρισμού και του Υφυπουργείου Ναυτιλίας.

Θα μπορούσαμε να δώσουμε ένα μεγάλο κατάλογο ο οποίος διαψεύδει αυτούς που λένε ότι η Κυβέρνηση δεν έχει έργο να επιδείξει. Αυτό το έργο, σε συνδυασμό με μια αξιοπρεπή πορεία η οποία δίνει και δυναμώνει ερείσματα για τη χώρα μας τόσο στην Ευρώπη όσο και στη γειτονιά μας με τις συνεργασίες, τις συμμαχίες, κάνει τον Κύπριο σήμερα να βλέπει το μέλλον μπροστά με αισιοδοξία και να μπορεί να ψηφίσει και στην κάλπη της Ευρώπης, σχεδιάζοντας τις αλλαγές εκείνες που θα κάνουν και την Ευρώπη καλύτερη και μεγαλύτερη για όσους, όμως, πιστεύουν στην Ευρώπη και στις πολιτικές της».

Ερωτηθείς πόσο ανησυχεί την Κυβέρνηση ότι περισσότερες ομάδες εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα θέτουν θέμα πλέον επιστροφής των αποκοπών, και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η ΑΗΚ έθεσε σήμερα θέμα ΓεΣΥ, ο Εκπρόσωπος είπε πως «το ότι οι εργαζόμενοι μπορούν και έχουν αιτήματα και γίνεται διάλογος σήμερα, σε αντίθεση με κάποια χρόνια πριν, είναι ακριβώς διότι αυτή η οικονομία παράγει, υπάρχουν τα περιθώρια και μπορούμε να συζητούμε.

Ήδη, αποκαθίστανται αποκοπές στον δημόσιο τομέα, γίνεται και υπάρχει σχεδιασμός για την αποκατάσταση της ΑΤΑ, φροντίζοντας βεβαίως η Κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση πάντα να διατηρήσει τη δημοσιονομική σταθερότητα και την πορεία που μας επιτρέπει ακριβώς να συζητάμε.

Όσον αφορά την εφαρμογή του ΓεΣΥ ξέρουμε όλοι ότι είναι μια συλλογική προσπάθεια στην οποία θα συμβάλλουν όλοι οι πολίτες, προκειμένου να έχουμε το επίπεδο υγείας που αρμόζει στο βιοτικό επίπεδο της χώρας μας».

(ΡΜ/ΕΙ)