Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-05-2019 08:02

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 22ης Μαΐου 2019 μέχρι και τις 06.00 της 23ης  Μαΐου 2019 ανταποκρίθηκε σε 66 κλήσεις για βοήθεια, 43 πυρκαγιές, δεκαεννέα ειδικές εξυπηρετήσεις και τέσσερις ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 12.19 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε εστιατόριο στην οδό Ρηγαίνης, στην Λευκωσία. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πύλης Πάφου με δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 13.08. Η πυρκαγιά ήταν σε φουγάρο του εστιατορίου και σε μοτέρ το οποίο βοηθούσε τον εξαερισμό του φουγάρου στην οροφή του κτηρίου. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε το μοτέρ στην οροφή του κτηρίου, έπαθε ζημιά το φουγάρο του εστιατορίου και κάηκε ξύλινο παράθυρο παρακείμενου διαμερίσματος το οποίο βρισκόταν στον πρώτο όροφο στην οδό Γερμανού Πατρών. Επίσης ζημιές προκλήθηκαν στο εστιατόριο λόγω των καπνών που αναπτύχθηκαν. Το διαμέρισμα πάνω από το εστιατόριο, στο οποίο υπήρχαν τέσσερα άτομα εκκενώθηκε προληπτικά, καθώς και το διαμέρισμα στην οδό Γερμανού Πατρών στο οποίο υπήρχε ένα ηλικιωμένο άτομο. Κανένας δεν κινδύνευσε και δεν χρειάστηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν επί τόπου σε συνεργασία με την Αστυνομία και η πυρκαγιά προκλήθηκε λόγω ελαττωματικής λειτουργίας στο φουγάρο του εστιατορίου.

Η ώρα 12.44 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε σπαρτά, αποκάλαμα, ξηρά βλάστηση και μεγάλους σωρούς από άχρηστα υλικά στην περιοχή Κεφαλές (Λαπάτσα) μεταξύ της κοινότητας Δευτεράς και του Δήμου Τσερίου. Ανταποκρίθηκαν συνολικά τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας και τον Σταθμό Υπαίθρου Νήσου και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 13.50. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμαν δύο γεωργικοί ελκυστήρες από τον Δήμο Τσερίου. Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 16.15 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση έκτασης στην περιοχή Σαράντι του χωριού Τραχυπέδουλα στην Πάφο. Ανταποκρίθηκαν συνολικά τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου και τον Σταθμό Υπαίθρου Κελοκεδάρων και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 19.40. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμαν ένα ιδιωτικό καδενοφόρο όχημα και μία φορητή πυροσβεστική μονάδα του Ταμείου Θήρας. Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 04.11 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε περίπτερο - mini-market στο ισόγειο επταώροφης πολυκατοικίας στην οδό Βασιλέως Γεωργίου Ά, στην Λεμεσό. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Νικολάου Λεμεσού με δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 04.24. Οι ένοικοι εκκένωσαν την πολυκατοικία προληπτικά από μόνοι τους. Δεν κινδύνευσε κανένας. Πέντε κύλινδροι υγραερίου που βρίσκονταν μέσα στο περίπτερο και εμπλάκηκαν στην πυρκαγιά απομακρύνθηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε ασφαλή χώρο. Από την πυρκαγιά το περίπτερο με το περιεχόμενο του υπέστηκε εκτεταμένες ζημιές. Ζημιά υπέστη και μέρος της βαφής της πολυκατοικίας. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

(ΜΓ)