Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-05-2019 11:40

Συμμετοχή βουλευτή Κωστή Ευσταθίου σε συνεδρίες των Επιτροπών Πολιτισμού/Παιδείας/Επιστημών/ΜΜΕ και Νομικών/Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΚΣΣΕ, στο Παρίσι

Ο βουλευτής κ. Κωστής Ευσταθίου μεταβαίνει μεθαύριο Κυριακή, 26 Μαΐου 2019, στο Παρίσι για να συμμετάσχει σε συνεδρίες της Επιτροπής Πολιτισμού, Παιδείας, Επιστημών και ΜΜΕ και της Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 27 -29 Μαΐου 2019.

Ως Εισηγητής της Επιτροπής Πολιτισμού, Παιδείας, Επιστημών και ΜΜΕ, ο κ. Ευσταθίου θα παρουσιάσει Έκθεσή του με θέμα τον ρόλο της εκπαίδευσης στην ψηφιακή εποχή. Η Επιτροπή θα ασχοληθεί επίσης με θέματα, όπως η ακαδημαϊκή ελευθερία και αυτονομία των πανεπιστημίων στην Ευρώπη, οι απειλές κατά της ελευθερίας του Τύπου και η ασφάλεια των δημοσιογράφων, η διατήρηση της εβραϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς κ.α.

Στην Επιτροπή Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, θα συζητηθούν θέματα όπως η κλιματική αλλαγή σε συνάρτηση με τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και η προστασία των θρησκευτικών πεποιθήσεων στον εργασιακό χώρο. Θα πραγματοποιηθεί εξάλλου ακρόαση, με τη συμμετοχή ειδικών, για τους δυνατούς τρόπους βελτίωσης της προστασίας  των πληροφοριοδοτών (“whistleblowers”) στην Ευρώπη.

(ΑΧ)