Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-05-2019 09:34

Χαιρετισμός Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ κ. Γιάννη Γιαννάκη στην ετήσια φιέστα της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ακαδημιών Ποδοσφαίρου

Ο αθλητισμός, από την αρχαία Ελλάδα, είναι ένας τρόπος συστηματικής σωματικής καλλιέργειας, με πειθαρχία, με ειδική μεθοδολογία και παιδαγωγική, με σκοπό την ύψιστη σωματική απόδοση σε αθλητικούς αγώνες. Το ποδόσφαιρο είναι το μεγαλύτερο διαδεδομένο άθλημα στον κόσμο. Έτσι και στον τόπο μας το ποδόσφαιρο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως άθλημα, αλλά έχει και χιλιάδες υποστηριχτές. Ο  αθλητισμός είναι ένας κοινωνικός θεσμός, ο οποίος αντικατοπτρίζει την κοινωνία, τον πολιτισμό, αλλά και τις αξίες της.

Βλέποντας τόσα παιδιά και νέους να αφιερώνουν χρόνο και να καλλιεργούν τις ποδοσφαιρικές τους ικανότητες, αλλά και την αυτοπειθαρχία, μόνο περηφάνια μπορούμε να νιώθουμε.  

Στη χώρα μας έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα του ποδοσφαίρου, με αποτέλεσμα την περαιτέρω αναβάθμισή του. Η ενασχόληση παιδιών και νέων με το ποδόσφαιρο έχει πολλαπλά οφέλη. Ενδυναμώνει την προσωπική ανάπτυξη, αλλά είναι και το καλύτερο εργαλείο πρόληψης ενάντια στα ναρκωτικά, αλκοόλ και παραβατικότητα. Δημιουργεί υψηλό δίχτυ αυτοεκτίμησης και ενδυναμωμένο το αίσθημα της αυτονομίας.

Σήμερα γιορτάζει το μέλλον του ποδοσφαίρου του τόπου μας. Ο αθλητισμός αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των ιστορικών μας καταβολών και της ταυτότητάς μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Παγκύπρια Ομοσπονδία Ακαδημιών Ποδοσφαίρου για τη δράση της, τις ακαδημίες, τους προπονητές, αλλά κυρίως να συγχαρώ τα παιδιά, τους νέους και νέες, για τη συμμετοχή τους, όσους θα βραβευτούν, και φυσικά και τους γονείς οι οποίοι ενθαρρύνουν και στηρίζουν τα παιδιά τους στην ενασχόλησή τους με το ποδόσφαιρο.  

-------------------------------

(ΜΓ)