Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-05-2019 16:07

O Γενικός Έφορος Εκλογών κ. Κύπρος Κυπριανού απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων

Κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων των ΜΜΕ στις 3 μ.μ., από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο Γενικός Έφορος Εκλογών κ. Κύπρος Κυπριανού, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ως προς το κατά πόσον υπήρξαν καταγγελίες για αποστολή μηνυμάτων σε πολίτες κατά παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας, επιβεβαίωσε πως τέτοιες καταγγελίες υπήρξαν και πρόσθεσε πως η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, με την οποία ήρθε σε επικοινωνία, ανέφερε πως ενώπιόν της έχει 4-5 σχετικές καταγγελίες.

Σε ό,τι αφορά άλλες καταγγελίες, ο κ. Κυπριανού επεσήμανε ότι ζητήθηκαν περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες, τόσο από το Γραφείο της Επιτρόπου όσο και από τον ίδιο.

Ως προς τα προσωπικά στοιχεία των ψηφοφόρων που αναφωνούνται από τους υπεύθυνους του εκλογικού κέντρου κατά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, ήτοι ονοματεπώνυμο και αριθμός εκλογικού βιβλιαρίου του ψηφοφόρου, ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανέφερε ότι τα στοιχεία αυτά είναι απαραίτητα, ώστε να γίνεται διασταύρωση των στοιχείων των εκλογέων και πως αυτά είναι τα ελάχιστα στοιχεία που μπορούν να δοθούν και εξυπηρετούν τον συγκεκριμένο σκοπό. Επί τούτου, θέση της Επιτρόπου είναι πως δεν υπάρχει οτιδήποτε μεμπτό, όπως ο κ. Κυπριανού ανέφερε.

(ΜΛ)