Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-05-2019 13:23

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Cyprus IT Forum 2019, το κορυφαίο συνέδριο πληροφορικής και τεχνολογιών

Οι ακόλουθοι της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν με έντονο ενδιαφέρον και αθρόα προσέλευση το Cyprus IT Forum 2019 που για δεύτερη χρονιά οργανώθηκε στην Κύπρο, στο ξενοδοχείο Parklane στη Λεμεσό.

Κατά την έναρξη του συνεδρίου ο κ. Κυριάκος Κόκκινος, Επιστημονικός Επικεφαλής της Κυπριακής Δημοκρατίας και επίσημος απεσταλμένος του Προέδρου της Δημοκρατίας ανέφερε τη ρητή δέσμευση της πολιτείας για την παροχή 5G υποδομών και παράλληλα διαβεβαίωσε τους συμμετέχοντες του συνεδρίου ότι η Κυβέρνηση αναγνωρίζει τη σημασία της βιομηχανίας της πληροφορικής και είναι πλήρως αφοσιωμένη σε έναν ευρύτερο στόχο: να μετατραπεί η Κύπρος στον ταχύτερα αναπτυσσόμενο πυρήνα ανάπτυξης νέων τεχνολογιών και πληροφορικής στην Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή απαντώντας σε ερωτήματα των συμμετεχόντων ο κ. Κόκκινος χαρακτήρισε την τρέχουσα ταχύτητα του διαδικτύου στην Κύπρο «απογοητευτική» και υπογράμμισε στους συνέδρους ότι θα χρησιμοποιήσει τη νεοαποκτηθείσα θέση του ως Προέδρος του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας, για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα της ταχύτητας, αλλά και να προωθήσει την ανάπτυξη των υποδομών 5G.

Κινούμενη στον ίδιο άξονα η κ. Δήμητρα Καλογήρου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, στην ομιλία της προέβη σε ανάλυση που αφορούσε στο νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο της Κύπρου στους τομείς της τεχνολογίας και της πληροφορικής. Η κ. Καλογήρου τόνισε ότι στόχος της Επιτροπής είναι να μεριμνήσει με στοχευμένες πρωτοβουλίες έτσι ώστε να μετατραπεί η Κύπρος σε ένα περιβάλλον που θα χαρακτηρίζεται από την ασφάλεια και το φιλικό κλίμα προς τις επιχειρήσεις.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αναπτύχθηκαν ορισμένες από τις κυριότερες επιχειρηματικές προκλήσεις της βιομηχανίας, όπως τα μέσα προσέγγισης διεθνών αγορών από την Κύπρο, η δύναμη του επιχειρηματικού e-community και οι τρόποι ανάπτυξης και αναβάθμισης του με επενδύσεις σε εταιρείες τεχνολογίας, ενώ παράλληλα προτάθηκαν λύσεις για την επιβίωση των μικρών εταιρειών στον κόσμο των μεγάλων δεδομένων. 

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του για επιχειρηματικές ενέργειες στην Κύπρο, ο κος Aleksej Gubarev, συνιδρυτής της εταιρείας Haxus, εταιρείας επιτάχυνσης επιχειρηματικών κεφαλαίων, ανέφερε σχετικά: «Ζω στην Κύπρο εδώ και δεκαεπτά χρόνια και έχω βιώσει την τεράστια ανάπτυξη της τεχνολογικής κοινότητας κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων χρόνων. Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι υπάρχουν πια πρωτοβουλίες όπως το Cyprus IT Forum που φέρνουν νέους ανθρώπους κοντά για να μοιραστούν τις πρωτοποριακές ιδέες τους και να ξεκλειδώσουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες».

Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων της δεύτερης μέρας, ο κος Timur Bekmambetov, παραγωγός ταινιών στο Χόλυγουντ και επενδυτής μίλησε για το νέο του έργο με τίτλο “Screenlife”. Το έργο βασίζεται σε μια νέα τεχνική εξιστόρησης γεγονότων όπως τα βιώνει ένα laptop ή μια οθόνη έξυπνου κινητού. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επιχείρησή του στην Κύπρο, ο κος Bekmambetov ανέφερε ότι η εταιρεία του δραστηριοποιείται στη Λευκωσία τα τελευταία επτά χρόνια, και πρόσθεσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση έχει κάνει σημαντικά βήματα στη στήριξη της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Αυτό, σημείωσε, είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για μικρότερης εμβέλειας παραγωγές, αλλά πιστεύει ότι η Κύπρος δεν διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές για να στηρίξει μεγάλες παραγωγές».

Τέλος, ο κος Nikita Daniels, Επικεφαλής του Cyprus IT Forum εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όλους τους χορηγούς του συνεδρίου, Ecommpay, Nexters Global, Parimatch, Wise Wolves Group και Allea Group και πρόσθεσε ότι με τη δική τους στήριξη, η ομάδα του Cyprus IT Forum κατάφερε να φέρει κοντά διεθνείς οραματιστές στον χώρο της τεχνολογίας και ισχυρούς επιχειρηματίες της Κύπρου, σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία του νησιού. «Ήταν πραγματική ευχαρίστηση», πρόσθεσε ο κ. Daniels, «να συναντήσουμε τόσους φίλους και να γνωρίσουμε καινούριους. Τέλος, θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη της εγχώριας κοινότητας τεχνολογίας που στήριξαν την πρωτοβουλία αυτή με τη συμμετοχή τους. Θα τα πούμε ξανά του χρόνου».

Για περισσότερες πληροφορίες για το Forum στον σύνδεσμο https://cyprusitforum.com/en

(ΜΓ)