Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-03-2018 09:09

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, από τις 06:00 της 19ης Μαρτίου 2018 μέχρι και τις 06:30 της 20ής Μαρτίου 2018, ανταποκρίθηκε σε 41 κλήσεις για βοήθεια, 30 πυρκαγιές, 10 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση.

Η ώρα 21:10 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας Mercedes C220, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης οικίας στην οδό Σινόπης στον Στρόβολο. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως «Λοχία Σπύρου Τταντή», με 2 πυροσβεστικά οχήματα, και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 21:17. Η πυρκαγιά περιορίστηκε με ελαφριές ζημιές στη δεξιά πλευρά του οχήματος. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 12:21 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε 9 μεγάλους πλαστικούς καλάθους των 1.100 λίτρων στο χωριό Αγία Βαρβάρα. Οι κάλαθοι βρίσκονταν σε ανοικτό χώρο απέναντι από τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα. Ανταποκρίθηκε ο Αγροτικός Πυροσβεστικός Σταθμός Νήσου, με 1 πυροσβεστικό όχημα, και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 12:44. Οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες τέθηκε η πυρκαγιά στους κάλαθους, διερευνώνται από την Αστυνομία. Η πυρκαγιά να προκλήθηκε από ανήλικους δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Η ώρα 05:40 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε κατοικία στο χωριό Σπήλια. Ανταποκρίθηκε ο Αγροτικός Πυροσβεστικός Σταθμός Ευρύχου, με 2 πυροσβεστικά οχήματα. Η πυρκαγιά προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε ξύλινο πάγκο κουζίνας και στην ξύλινη επένδυση της οροφής. Επίσης, από τους καπνούς επηρεάστηκε διπλανό δωμάτιο της κατοικίας. Η πυρκαγιά κατασβήστηκε από τον ιδιοκτήτη με λάστιχο κήπου πριν από την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία έγινε μερική αποδόμηση της οροφής της κουζίνας για έλεγχο και τελική κατάσβεση. Ο ιδιοκτήτης της κατοικίας, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, εισέπνευσε καπνούς και μεταφέρθηκε προληπτικά από συγγενικό του πρόσωπο στο Νοσοκομείο Κυπερούντας. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από αναμμένο καντήλι, το οποίο βρισκόταν στο πάγκο της κουζίνας.

_____________
(ΕΑ)