Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-06-2019 20:30

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας κας Ζέτας Αιμιλιανίδου στο ετήσιο Φεστιβάλ Μόρφου

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχθηκα την πρόσκληση να θέσω υπό την αιγίδα μου και να απευθύνω χαιρετισμό στο ετήσιο Φεστιβάλ Μόρφου.

Ένα ξεχωριστό συναπάντημα το οποίο ξαναζωντανεύοντας το παραδοσιακό Φεστιβάλ Πορτοκαλιού της Μόρφου, αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους απανταχού Μορφίτες και κυρίως τις νεότερες των γενεών να γνωριστούν μεταξύ τους.

Πρόσθετα η γιορτή αυτή, μέσα από το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που έχει επιλεγεί, αναβιώνει μνήμες και όλα εκείνα τα στοιχεία που σφράγισαν τη φυσιογνωμία της αγαπημένης για όλους γενέτειράς σας, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση της παράδοσης του τόπου μας ευρύτερα.

Δράττομαι της ευκαιρίας να σας συγχαρώ για το σύνολο του δημιουργικού έργου που έχετε παράξει όλα αυτά τα χρόνια από κοινού το Δημοτικό Συμβούλιο με τα οργανωμένα σύνολα του Δήμου, μέσα στις δύσκολες συνθήκες της κατοχής και της προσφυγιάς.

Άξια επαίνου είναι επίσης η πλούσια δραστηριότητα που αναπτύσσετε διαφυλάσσοντας άσβεστη τη μνήμη της κατεχόμενης Μόρφου, μεταλαμπαδεύοντας παράλληλα στη νέα γενιά τη φλόγα του αγώνα της επιστροφής.

Οι Μορφίτες όπου και αν βρίσκονται εδώ ή στο εξωτερικό, συνεχίζουν να αγωνίζονται για τη λευτεριά της ιδιαίτερης τους πατρίδας, για τη λευτεριά όλων των κατεχόμενων εδαφών μας. Ο περήφανος λαός της Μόρφου, με τον θαυμαστό του πολιτισμό, με την αγωνιστική του ιστορία, στέκεται αγονάτιστος, μάχιμος και αποφασιστικός στην πρώτη γραμμή του αγώνα για ελευθερία και δικαίωση, για επιστροφή στη γη των πατέρων του. Για αποκατάσταση των καταπατουμένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών του.

Είναι ακριβώς αυτή η δική σας αταλάντευτη θέληση, η επιμονή και η πίστη σας για την επιστροφή στις πατρογονικές εστίες, που ενδυναμώνουν τις προσπάθειες της ηγεσίας του τόπου για την επίτευξη μίας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης όσον αφορά το κυπριακό ζήτημα. Εκείνο για το οποίο θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω, είναι ότι δικαιώνοντας τις προσδοκίες ολόκληρου του Κυπριακού Ελληνισμού, και σεβόμενοι πρώτιστα και πάνω από όλα την αξιοπρέπεια του, η προσπάθεια για λύση και επανένωση του λαού και της μοιρασμένης πατρίδας μας, παραμένει για την παρούσα διακυβέρνηση πρώτιστη και ύψιστη υποχρέωση.

Συγχαίροντας σας ξανά για την πολύπλευρη δράση και προσφορά στην υπηρεσία της γενέτειρας σας και της πατρίδος μας, εύχομαι σύντομα το Φεστιβάλ αυτό να διοργανώνεται στη Μόρφου.

Σας ευχαριστώ.

Σημ.:  Τον χαιρετισμό ανέγνωσε, εκ μέρους της κας Υπουργού, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας (ΥΚΕ) κα Μαρία Κυρατζή.

(ΜΠ/ΜΓ/ΕΙ)