Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-06-2019 12:00

Καλείται για κατάταξη η κλάση 2019 και στρατεύσιμοι προηγούμενων κλάσεων

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι με Απόφαση του Υπουργού Άμυνας που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας με αρ. 4899/12 Απριλίου 2019, καλούνται για κατάταξη στην Εθνική Φρουρά από 28 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου2019οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2019 (γεννηθέντες από 1η Ιανουαρίου 2001 έως και 31 Δεκεμβρίου 2001) καθώς και όσοι δεν έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και έχουν υποχρέωση θητείας στην Εθνική Φρουρά, στρατεύσιμοι και ανυπότακτοι που ανήκουν στις κλάσεις 1992 έως και 2018 (γεννηθέντες τα έτη 1974 έως και 2000).

Οι πιο πάνω αναφερόμενοι στρατεύσιμοι έχουν υποχρέωση να καταταγούν με τη 2019 Εκπαιδευτική Σειρά Στρατευσίμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ), στις 28 Ιουνίου στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) Λάρνακας οι προερχόμενοι από αναβολή υγείας στρατεύσιμοι και από την 1 έως και 5 Ιουλίου στα ΚΕΝ Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου οι λοιπές κατηγορίες στρατευσίμων.

Οι στρατεύσιμοι πρέπει να προσέρχονται για κατάταξη την καθορισμένη ημερομηνία και ώρα και απαραίτητα να φέρουν μαζί τους το σημείωμα πρόσκλησης που τους έχει σταλεί ή επιδοθεί από τα Στρατολογικά Γραφεία, το δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο της Δημοκρατίας, από το οποίο να προκύπτει η ταυτοπροσωπία τους καθώς και το προσωρινό απολυτήριο τους (για όσους απολύθηκαν προσωρινά κατά το παρελθόν). Τονίζεται ότι οι στρατεύσιμοι θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει εκ των προτέρων τα αναγκαία δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσουν κατά την κατάταξη προκειμένου να πριμοδοτηθούν με τον αριθμό μορίων ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκουν.

Οι στρατεύσιμοι που επιθυμούν να υποβάλουν οποιοδήποτε αίτημα που αφορά την υποχρέωση τους για κατάταξη στην Εθνική Φρουρά με την 2019 ΕΣΣΟ, θα πρέπει να το υποβάλουν στα κατά τόπους Επαρχιακά Στρατολογικά Γραφεία ή στο Υπουργείο Άμυνας, αναλόγως με την περίπτωση, προκειμένου να εξετασθεί έγκαιρα αν δικαιούνται ή όχι του σχετικού ευεργετήματος.

Για όσους στρατεύσιμους το επιθυμούν, υπάρχει η δυνατότητα να τους χορηγηθούν τα είδη ιματισμού και υπόδησης πριν την ημερομηνία κατάταξης, από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου) που πρόκειται να καταταγεί έκαστος, στις 19, 20 και 25 Ιουνίου από τις 8:00 μέχρι και 13:00. Επισημαίνεται ότι για τους στρατευσίμους που κατοικούν στην επαρχία Λευκωσίας και κατατάσσονται στο ΚΕΝ Πάφου, τα είδη ιματισμού και υπόδησης μπορούν να παραληφθούν από το Στρατόπεδο «ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ» στην Αθαλάσσα, στις 12,13 και 14 Ιουνίου από τις 09:30 έως και 13:00. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση των υλικών είναι η προσωπική παρουσία των στρατευσίμων με την επίδειξη του σημειώματος κατάταξης που έχει σταλεί στο καθένα προσωπικά και της πολιτικής ταυτότητας τους. Για περαιτέρω πληροφορίες στο τηλέφωνο 1470, Μέριμνα Στρατιωτικού Προσωπικού.

Για όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν στην κατάταξη των στρατευσίμων της 2019 ΕΣΣΟ πατήστε εδώ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται και από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας στο www.mod.gov.cy και από την εφαρμογή «ΥΠΑΜ-ΚΥΠΡΟΥ».

(ΜΓ/ΣΧ)