Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-06-2019 15:34

Βουλευτές-μέλη της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Εκτοπισμένων της ΚΣΣΕ θα επισκεφθούν την Κύπρο

Αύριο Πέμπτη, 13 Ιουνίου, θα επισκεφθούν την Κύπρο βουλευτές-μέλη της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Εκτοπισμένων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), που συμμετέχουν στην Ειδική Εκστρατεία της ΚΣΣΕ για τον τερματισμό της κράτησης ανήλικων μεταναστών. Σκοπός της επίσκεψής τους είναι η συλλογή πληροφοριών που αφορούν στη μεταχείριση ανήλικων μεταναστών και στις διαδικασίες που ακολουθούνται από τους αρμόδιους φορείς κατά την άφιξη και παραμονή των ανήλικων μεταναστών στις χώρες υποδοχής, περιλαμβανομένης της Κύπρου.

Η αντιπροσωπεία της ΚΣΣΕ θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη και τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργο Σαββίδη. Επίσης, θα έχει γεύμα εργασίας με την Πρόεδρο κα Στέλλα Κυριακίδου και μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών Μεταξύ Ανδρών και Γυναικών. Η αντιπροσωπεία θα έχει επίσης συνάντηση με την Προϊσταμένη του Τομέα Οικογένειας και Παιδιού στο Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Χαρά Ταπανίδου.

Τα Μέλη της εν λόγω Επιτροπής της ΚΣΣΕ θα επισκεφθούν, εξάλλου, τα «Σπίτια της Ελπίδας» της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Hope for Children», όπου φιλοξενούνται ασυνόδευτα παιδιά μετανάστες.

 

(ΕΚ/ΕΙ)