Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-06-2019 16:56

Τελετή Βράβευσης Παγκύπριου Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα: «Ο Ήρωας Τάσος Μάρκου»

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21.6.2019 και ώρα 10:30 π.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου, η Τελετή Βράβευσης των μαθητών/μαθητριών που διακρίθηκαν στον Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό «Ο Ήρωας Τάσος Μάρκου», υπό την αιγίδα του Εξοχότατου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Ο συγκεκριμένος Διαγωνισμός προκηρύχθηκε από τις Διευθύνσεις Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, για τους/τις μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών.

Σκοπός του Διαγωνισμού ήταν να αναδειχθεί η ζωή, η δράση, το ήθος και η θυσία του Τάσου Μάρκου, μέσα από τη μελέτη και τη δημιουργική αξιοποίηση αρχειακού υλικού που αναφέρεται σε αυτή την εμβληματική μορφή της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας, καθώς και η προβολή θετικών προτύπων για τους/τις μαθητές/μαθήτριες.

Ο Διαγωνισμός περιελάμβανε τις κατηγορίες συγγραφής διηγήματος και σύνθεσης ποιήματος. Τα σχολεία, ανά το παγκύπριο, ανταποκρίθηκαν με πολυάριθμες αξιόλογες συμμετοχές και στις δύο κατηγορίες.

 (ΙΠ)