Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-06-2019 19:00

Χαιρετισμός του Επιτρόπου Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου στην τελική γιορτή του Δημοτικού Σχολείου Ριζοκαρπάσου και του Δημόσιου Νηπιαγωγείου Ριζοκαρπάσου

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που παρευρίσκομαι και στη φετινή γιορτή του Δημόσιου Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Ριζοκαρπάσου με την ευκαιρία της λήξης των μαθημάτων της χρονιάς.

Κάθε χρονιά προσθέτει σε όλους μας νέες εμπειρίες και γνώσεις και μας προετοιμάζει για την επόμενη με νέες δυνάμεις και προσδοκίες. Για εσάς τους μαθητές των σχολείων μας στο Ριζοκάρπασο, κάθε νέα χρονιά σας δυναμώνει, παράλληλα, τη θέληση να αποκτήσετε περισσότερο ακόμα κουράγιο και αντοχή μέχρι που να ξημερώσουν, επιτέλους, καλύτερες μέρες για το νησί μας.

Αυτή τη δύναμη και το κουράγιο δεν σας τη δίνουν μόνο οι εκπαιδευτικοί, σας τη δίνουν και οι γονείς σας που παραμένουν ριζωμένοι στη γη των πατέρων τους και σας δείχνουν, με την αγάπη και την αφοσίωση τους γι’ αυτό τον τόπο, πως μπορούμε να αναμένουμε αυτές τις καλύτερες μέρες και να προσδοκούμε στην είσοδο μας σε μια νέα εποχή, η οποία υπόσχεται πολύ περισσότερα σε όλους τους κατοίκους του νησιού μας.

Για τον ερχομό της νέας αυτής εποχής εργαζόμαστε με θέρμη και ισχυρή θέληση.  Σε κάθε επίσκεψη μας εδώ στην Καρπασία, ανανεώνουμε και ενισχύουμε αυτή την πίστη και την αποφασιστικότητα μας, συναισθανόμενοι το μεγάλο χρέος που οφείλουμε στις προηγούμενες γενιές. Οι ιερές μνήμες, οι αρχές και τα πιστεύω μας, όπως και η ισχυρή σύνδεση της Καρπασίας με την ιστορία και τις παραδόσεις μας, δεν μας αφήνουν να ενεργήσουμε διαφορετικά.

Όπως λέει και ο ποιητής, μαζί σας καρτερούμε μέραν νύχταν να φυσήξει ένας αέρας, ο αέρας της ελευθερίας και της χαράς, ο αέρας της πραγματικής επανένωσης της πατρίδας μας που θα φέρει των τερματισμό της αγωνίας και των παθών μας και την αποκατάσταση της δικαιοσύνης σε όλη την Κύπρο.

Ξέρουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν. Αλλά μας ενώνει ένα πολύ δυνατό στοιχείο. Η Κύπρος είναι η κοινή μας πατρίδα. Και οφείλουμε, ακριβώς, να αγωνιστούμε υπεύθυνα για να υπερβούμε αυτές τις δυσκολίες και να δώσουμε στην πατρίδα μας την προοπτική που της αξίζει για το καλό όλων μας. Εξάλλου, αυτή η γη, μαζί με τη θάλασσα που την περικλείει, μας επιφυλάσσει και μας υπόσχεται τόσα πολλά που μπορούν σίγουρα να μας διασφαλίσουν όσα οραματιζόμαστε για τις σημερινές αλλά και τις αυριανές γενιές, μέσα σε συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας, προόδου και ευημερίας, τόσο για τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους, όσο και για τους Αρμενίους, τους Μαρωνίτες και τους Λατίνους.

Εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και της Κυβέρνησης, σας μεταφέρω μήνυμα ολόθερμης στήριξης και συμπαράστασης. Μαζί με τις ευχές του Προέδρου, όπως και όλων μας, για υγεία και προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, μεταφέρω ειδικά προς τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Δημόσιου Νηπιαγωγείου Ριζοκαρπάσου,  τα θερμά μας συγχαρητήρια για τη λήξη της χρονιάς, καθώς και τη βαθειά μας εκτίμηση για το έργο που επιτελούν.

Οι δυσκολίες που υπάρχουν στην παρεχόμενη εκπαίδευση των παιδιών του Ριζοκαρπάσου είναι ασφαλώς γνωστές και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να τις αντιμετωπίσουμε. Στο πλαίσιο αυτό είναι πολύτιμη η βοήθεια των ιδίων των εκπαιδευτικών και γενικότερα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Όλοι μαζί προσπαθούμε για το καλύτερο.

Θερμές, επίσης, ευχαριστίες προς τη Σχολική Εφορεία Ριζοκαρπάσου, τους συνδέσμους γονέων και τους κοινοτάρχες. Συνεχές και αδιάκοπο θα παραμείνει το ενδιαφέρον μας για όλα τα θέματα που αφορούν τους εγκλωβισμένους μας.

Η Καρπασία είναι στις καρδιές όλων μας.

Εύχομαι σε όλους κάθε καλό.

(ΡΜ/ΕΚ/ΕΙ)