Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-06-2019 18:09

Διαγωνισμός δημιουργικής έκφρασης με θέμα: «Η Γυναίκα στο Ολοκαύτωμα»

Πραγματοποιήθηκε χθες στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, η τελετή βράβευσης των μαθητών και μαθητριών Γυμνασίων και Λυκείων που διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό Δημιουργικής Έκφρασης με θέμα: «Η Γυναίκα στο Ολοκαύτωμα». Το θέμα του διαγωνισμού ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με την ομώνυμη έκθεση του Yad Vashem που πραγματοποιήθηκε στα Μουσεία του Παγκυπρίου Γυμνασίου από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούνιο 2019.  Ο εν  λόγω διαγωνισμός προκηρύχθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 από τις Διευθύνσεις Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Ο φετινός διαγωνισμός, αξιοποίησε την ίδια θεματολογία και έδωσε στους μαθητές και στις μαθήτριές μας, την ευκαιρία να γνωρίσουν τη μοναδική φωνή των Εβραίων γυναικών, αναδεικνύοντας με τα έργα τους, τις τραγικές και απάνθρωπες καταστάσεις που βίωσαν στο Ολοκαύτωμα. Μέσα από  τη γραπτή λογοτεχνική μορφή (π.χ. ποίημα, παραμύθι, διήγημα, ημερολόγιο), την παραστατική μορφή (π.χ. βίντεο, εικαστικό έργο, θεατρική σκηνή, χορογραφία, μουσική εικόνα) ή και συνδυασμό των πιο πάνω, οι μαθητές εκφράστηκαν δημιουργικά αποτυπώνοντας αυτή την τραγική πτυχή της Σύγχρονης Ευρωπαϊκής Ιστορίας.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν, ο Πρέσβης του Ισραήλ κ. Shmuel Revel και η Γενική Επιθεωρήτρια Μέσης Εκπαίδευσης κ. Φρόσω Τοφαρίδου, εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού.  Οι δύο ομιλητές αναφέρθηκαν στην αγαστή συνεργασία του Υπουργείου με την Πρεσβεία του Ισραήλ και υπογράμμισαν την ανάγκη που έχουν οι σημερινοί νέοι για να αποκτήσουν, τις αρχές τις γνώσεις και την ευαισθησία, έτσι ώστε να  καταπολεμήσουν τον αντισημιτισμό, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.

______________

ΙΠ/ΣΧ