Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-06-2019 13:14

Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία παρέλαβαν ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες

Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία παρέλαβαν, σήμερα, Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019 στην παρουσία της Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κας Βασιλικής Αναστασιάδου, τις πρώτες πέντε ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για τη διανομή αντικειμένων της Υπηρεσίας Ταχυμεταφορών Εξωτερικού EMS Datapost, δεμάτων, μικροδεμάτων και αλληλογραφίας. 

Η προμήθεια των ηλεκτροκίνητων μοτοσυκλετών εντάσσεται στα πλαίσια της κοινωνικής και εταιρικής ευθύνης των Κυπριακών Ταχυδρομείων για μείωση των ρύπων στην ατμόσφαιρα και προστασία του περιβάλλοντος.

Χαρακτηριστικά των ηλεκτροκίνητων μοτοσυκλετών είναι η μηδενική εκπομπή ρύπων, το χαμηλό κόστος συντήρησης, η ελάχιστη κατανάλωση ρεύματος, η οποία έχει κοστολογηθεί με σημερινές τιμές 50 σεντ ανά φόρτιση με δυνατότητα να διανύουν απόσταση μέχρι 110 χιλιόμετρα ενώ, η απόδοση του κινητήρα είναι ίση με τις αντίστοιχες βενζινοκίνητες των 125 κυβικών. Ο ηλεκτροκινητήρας που διαθέτουν δεν χρειάζεται συντήρηση και η μπαταρία τους αντέχει πέραν των 1.000 κύκλων φορτίσεων, που αυτό αντιστοιχεί με απόσταση περίπου 100.000 χιλιομέτρων.

Στον χαιρετισμό της η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κα Βασιλική Αναστασιάδου, εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή της για την προμήθεια των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών και ευχήθηκε όπως ακολουθήσουν και άλλες ιδιωτικές και δημόσιες υπηρεσίες  το παράδειγμα των Κυπριακών Ταχυδρομείων για απόκτηση ηλεκτρικών οχημάτων, φιλικών προς το περιβάλλον με μηδενική εκπομπή ρύπων.

Ο Διευθυντής των Κυπριακών Ταχυδρομείων κ. Ανδρέας Γρηγορίου, στην ομιλία του ανάφερε ότι η απόκτηση των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων για προστασία του περιβάλλοντος. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε σειρά ενεργειών που τα Κυπριακά Ταχυδρομεία έχουν προβεί για προστασία του περιβάλλοντος όπως την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα Ταχυδρομικά Γραφεία Πλατείας Ελευθερίας, Αγίων Ομολογητών και Πεδιαίου, στον προγραμματισμό για επέκταση τους τα επόμενα έτη, στη συλλογή και ανακύκλωση των χάρτινων και πλαστικών συσκευασιών που μαζεύονται από τις ομαδικές ταχυδρομήσεις αλληλογραφίας, στη συλλογή και ανακύκλωση των άδειων συσκευασιών μελανιών των ηλεκτρονικών εκτυπωτών και στην τοποθέτηση σε διάφορα σημεία εντός των Ταχυδρομικών Γραφείων ειδικών κάδων συλλογής και ανακύκλωσης μπαταριών.

Τέλος, εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για την περιβαλλοντολογική συνείδηση που έχει αναπτύξει το προσωπικό των Κυπριακών Ταχυδρομείων και οι οικογένειες του, αφού συστηματικά συμμετέχουν ενεργά σε εθελοντικές εκστρατείες καθαριότητας δημοσίων χώρων και προστασίας του περιβάλλοντος.

(ΜΓ)