Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-06-2019 20:31

Ομιλία ΥΜΕΕ κας Βασιλικής Αναστασιάδου κατά την τελετή έναρξης των εορτασμών του κατακλυσμού στη Λάρνακα

Είναι με μεγάλη χαρά που βρίσκομαι απόψε μαζί μας για την έναρξη της πιο μεγάλης γιορτής  που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση στην πόλη του Ζήνωνα. Η Γιορτή του Κατακλυσμού είναι μια λαϊκή έκφραση χαράς και αισιοδοξίας που συνδέεται με την έλευση του καλοκαιριού και την είσοδο σε μια εποχή ανεμελιάς και ανάπαυσης.

Η Λάρνακα, ως ένθερμος υποστηρικτής της παράδοσης, πιστή στην υπόσχεση που δίνει εδώ και πάνω από 100 τόσα χρόνια, υποδέχεται και φέτος χιλιάδες επισκέπτες, ντόπιους και ξένους, για ένα εξαήμερο γεμάτο με χορό, τραγούδι, παράδοση και φυσικά διασκέδαση.

Ο εορτασμός κατακλυσμού εντάσσεται στις εκδηλώσεις εκείνες που προσφέρουν στους πολίτες μια ξενάγηση στα νάματα της Κυπριακής λαϊκής παράδοσης, προάγοντας τον πολιτισμό και την πολιτιστική δημιουργία. Αυτό το γνώρισμα άλλωστε έχει καταξιώσει τον εορτασμό του Κατακλυσμού στη συνείδηση όλων των Κυπρίων ως μια από τις μεγαλύτερες γιορτές του νησιού μας.  

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα, στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην Οργανωτική Επιτροπή του Κατακλυσμού, αλλά και σε όλους τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη μεγάλη αυτή γιορτή. Ο καθένας με το δικό του τρόπο καταθέτει το δικό του λιθαράκι, ώστε να διατηρείται ο Κατακλυσμός της Λάρνακας σε ένα πολύ υψηλό και ζηλευτό επίπεδο και να έχει τη φήμη της πιο λαμπρής και επιτυχημένης παραδοσιακής εκδήλωσης του τόπου μας.

Με την ευκαιρία της παρουσίας μου στην όμορφη πόλη του Ζήνωνα και ειδικότερα, στο παραλιακό μέτωπο, επιθυμώ να σας διαβεβαιώσω ότι η Κυβέρνηση και το υπουργείο του οποίου προΐσταμαι, θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για περαιτέρω ανάπτυξη της τόσο της πόλης, όσο και της επαρχίας της Λάρνακας. Σε αυτά τα πλαίσια και παρά τις δυσκολίες που έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς, παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο της ανάπτυξης του Λιμένα και της Μαρίνας της Λάρνακας.

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, λόγω της σημασίας του έργου,  προωθεί τη σύναψη συμφωνίας παραχώρησης μέσω διαδικασίας διαπραγμάτευσης με τον μοναδικό οικονομικό φορέα που παρέμεινε στην προηγούμενη διαδικασία, για την ενιαία ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας. Οφείλουμε άλλωστε, στους κατοίκους της περιοχής και τους Δημότες της πόλης, να πράξουμε ότι είναι δυνατό, προκειμένου να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του τόσο σημαντικού και αναγκαίου για την Λάρνακα, έργου.

Κλείνοντας, επιθυμώ να εκφράσω για άλλη μια φορά τα συγχαρητήρια μου στους διοργανωτές και να ευχηθώ κάθε επιτυχία σε όλες τις εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν. Σε όλους εσάς που βρίσκεστε απόψε εδώ μαζί μας, εύχομαι ολόψυχα να περάσετε όσο το δυνατό πιο ευχάριστα και χαρούμενα.

 ( ΔΚ )