Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-06-2019 13:06

Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Συλλούρης δέχθηκε τον Υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης δέχθηκε σήμερα τον Υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), Σεΐχη Abdullah bin Zayed Sultan Al Nahyan. Τον κ. Υπουργό συνόδευαν ο Πρέσβης των ΗΑΕ στην Κύπρο, κ. Sultan Ahmed Ghamen Al Suawaidi και ομάδα υψηλόβαθμων υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου του.

Αφού ο Πρόεδρος της Βουλής καλωσόρισε τον Εμιρατινό αξιωματούχο, έγινε σε βάθος ανταλλαγή απόψεων για τις πολιτικές και άλλες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, καθώς και για το κυπριακό πρόβλημα.

Ακολούθως, ο κ. Συλλούρης ενημέρωσε τον Σεΐχη Al Nahyan για αριθμό πρωτοβουλιών του, που αφορούν, μεταξύ άλλων, στη δημιουργία Κέντρου Συνεργασίας Μέσης Ανατολής και στην προώθηση της αραβοφωνίας στην Κύπρο. Ο επικεφαλής της Εμιρατινής διπλωματίας επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εν λόγω πρωτοβουλίες.

Συζητήθηκαν, τέλος, τρόποι προώθησης των διμερών και περιφερειακών σχέσεων σε όλους τους τομείς και επίπεδα, περιλαμβανομένης της κοινοβουλευτικής συνεργασίας Κύπρου – ΗΑΕ.

/ΣΧ