Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-06-2019 11:18

Ο Υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε στην 13η Σύνοδο του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ – Ιορδανίας, στο Λουξεμβούργο

Την ετοιμότητα της Κύπρου να συμβάλει στην περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων ΕΕ – Ιορδανίας, προς όφελος της σταθερότητας και ευημερίας της χώρας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε παρέμβασή του στο πλαίσιο της Συνόδου του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ – Ιορδανίας, που πραγματοποιήθηκε χθες, το απόγευμα, στο Λουξεμβούργο.

Πρόκειται για την 13η συνάντηση του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ-Ιορδανίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, στην παρουσία της Υπάτης Εκπροσώπου της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Άμυνας, κας Federica Mogherini και του Ιορδανού Υπουργού Εξωτερικών κ. Ayman Safadi.  Η Κύπρος και η Ελλάδα ήταν τα μοναδικά κράτη μέλη της ΕΕ που εκπροσωπήθηκαν σε Υπουργικό επίπεδο στη συνάντηση, γεγονός που αντανακλά τη στενή σχέση που έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα μέσα από την τριμερή συνεργασία Κύπρου – Ελλάδας – Ιρδανίας. 

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες σχέσεις μεταξύ της χώρας μας και της Ιορδανίας, τονίζοντας την προσήλωση της Κύπρου στη συνεχή σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ της ΕΕ και της Ιορδανίας. Σε αυτό το πλαίσιο, εξέφρασε ικανοποίηση για την αποφασιστικότητα της ΕΕ να συνεχίσει την υποστήριξή της προς την Ιορδανία, ώστε να υλοποιήσει το φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεών της και να διαχειριστεί τις συνέπειες της προσφυγικής κρίσης.

Η Ιορδανία διαδραματίζει έναν άκρως σημαντικό ρόλο για την περιφερειακή σταθερότητα και είναι ένας πολύτιμος εταίρος της ΕΕ για αντιμετώπιση προκλήσεων, όπως η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού, οι προσπάθειες για επίλυση του Μεσανατολικού και η κρίση στη Συρία. Η Κύπρος θα συνεχίσει να εργάζεται για την ενδυνάμωση της συνεργασίας με τη φίλη χώρα σε διμερές, τριμερές αλλά και κοινοτικό επίπεδο, κατέληξε ο κ. Χριστοδουλίδης.  

(ΕΚ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα