Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-06-2019 12:20

Χαιρετισμός Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ κ. Γιάννη Γιαννάκη στη συνέντευξη Τύπου για την Πρωτοβουλία «Πρασινίζουμε την Κύπρο»

Η Πρωτοβουλία «Πρασινίζουμε την Κύπρο» δημιουργήθηκε για να αξιοποιήσουμε με διαφάνεια, ευέλικτα και αποτελεσματικά οποιαδήποτε προσφορά για εθελοντική εργασία, αξιοποίηση οικονομικής στήριξης, καθώς και εξοπλισμού με κύριο αποδέκτη την προστασία και ενδυνάμωση του περιβάλλοντος.

Ο Φιλοδασικός Σύνδεσμος, η Επίτροπος Περιβάλλοντος, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, το Τμήμα Δασών και η Ένωση Κοινοτήτων δημιούργησαν την πρωτοβουλία αυτή, η οποία έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα στην ενδυνάμωση του πρασίνου στον τόπο μας.

Από τις περιοχές της Σολέας, φτάνοντας σε μικρές απομακρυσμένες κοινότητες έχουμε αναπτύξει δράσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν δενδροφυτεύσεις, παροχή εξοπλισμού, κατασκευή αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων, βελτιώσεις μονοπατιών μελέτης της φύσης και εργασίες αποκατάστασης. Με εισφορές σχεδόν μισού εκατομμυρίου ευρώ και με εθελοντική προσφορά πάνω από 10,000 ενεργών πολιτών, έχουμε συνεισφέρει, μέσω του προγράμματος αυτού, σημαντικά στην προστασία, αλλά και αναβάθμιση του πρασίνου στο τόπο μας. 

Όπως έχουμε βιώσει σε διάφορες περιπτώσεις, η κοινωνία των πολιτών και φορείς έχουν επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα θέματα του περιβάλλοντος, ιδιαίτερα τώρα που η κλιματική αλλαγή επηρεάζει όλους μας.

Ο εθελοντισμός στον τόπο μας έχει αναβαθμιστεί και η κοινωνία των πολιτών αναλαμβάνει σημαντικές δράσεις συμβάλλοντας στην από κοινού ανάληψη πράσινων δράσεων.

Θα ήθελα να συγχαρώ τους φορείς, το προσωπικό εταιριών και επιχειρήσεων, αλλά και όλους τους εθελοντές για την ουσιαστική συμβολή τους σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος, αλλά και την καλλιέργεια πράσινης κουλτούρας στην πατρίδα μας. 

(ΜΓ)