Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-06-2019 13:24

Συνέντευξη Τύπου για την Πρωτοβουλία «ΠΡΑΣΙΝΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ»

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτου, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννης Γιαννάκη, το Τμήμα Δασών, η Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου, ο Φιλοδασικός Σύνδεσμος Κύπρου (ΦΣΚ), ιδρυτές και διαχειριστές της Πρωτοβουλίας «Πρασινίζουμε την Κύπρο», παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου σήμερα Τρίτη 18 Ιουνίου 2019, στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών κα Σόφη Μιχαηλίδου, σε εισαγωγική της ομιλία, μεταξύ άλλων, εξήρε τη Πρωτοβουλία που αναλαμβάνεται με τη σύμπραξη Τομέων του Δημόσιου, του Ημιδημόσιου και του Ιδιωτικού , όπως και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, γεγονός που καταδεικνύει την καθολική συμμετοχή και συνέργεια της κυπριακής κοινωνίας στο πολύ σημαντικό έργο της περιβαλλοντικής διαχείρισης της χώρας μας.

 Συγκεκριμένα, κατά τη συνέντευξη, έγινε αναλυτικός  απολογισμός των πεπραγμένων της Πρωτοβουλίας «ΠΡΑΣΙΝΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ» από το 2016 μέχρι σήμερα, από τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών κ. Χαράλαμπο Αλεξάνδρου και ανακοινώθηκε το νέο πλαίσιο εθελοντικής εργασίας καθώς και οι τρόποι ενημέρωσης και στήριξης της προσπάθειας η οποία βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη.

Για την παρουσίαση του Διευθυντή του Τμήματος Δασών, πατήστε εδώ.

Παρουσιάστηκε, επίσης, η νέα ιστοσελίδα του Φιλοδασικού Συνδέσμου η οποία αποτελεί ακόμη ένα εργαλείο φιλικό προς το κοινό που επιθυμεί να ενημερώνεται για την Πρωτοβουλία αυτή.

Όραμα και  στόχος της Πρωτοβουλίας «ΠΡΑΣΙΝΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ» είναι  η αποτελεσματικότερη αξιοποίηση της έντονης διάθεσης από πολίτες, οργανωμένα σύνολα και εταιρίες/οργανισμούς, για προσφορά εθελοντικής εργασίας και/ή οικονομικής στήριξης στα πλαίσια της περιβαλλοντικής  διαχείρισης και αποκατάστασης των καμένων περιοχών, αλλά και άλλων δράσεων διατήρησης της φύσης και αντιμετώπισης και προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

------------------

(ΑΜ/ΜΓ/ΕΙ)