Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-06-2019 08:45

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 19ης Ιουνίου 2019 μέχρι και τις 06.00 της 20ης  Ιουνίου 2019 ανταποκρίθηκε σε 23 κλήσεις για βοήθεια, έξι πυρκαγιές, δεκατρείς ειδικές εξυπηρετήσεις και τέσσερις ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 15.41 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, αποκάλαμα, άγρια βλάστηση και χαρουπόδεντρα στην τοποθεσία Βατί, ανατολικά του φράγματος της Άλασσας, στη Λεμεσό. Ανταποκρίθηκαν συνολικά έξι στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα (πέντε από σταθμούς της πόλης και Επαρχίας Λεμεσού και ένα από το Τμήμα Δασών) και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 18.00. Στο έργο της πυρόσβεσης συνέδραμαν τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα και τα δύο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 16.55  λήφθηκε κλήση για τροχαία σύγκρουση με δύο οχήματα στον δρόμο του Αεροδρόμιου Πάφου στην περιοχή Τίμης. Διπλοκάμπινο όχημα μάρκας ΤΟΥΟΤΑ  συγκρούστηκε με σταθμευμένο όχημα μάρκας AUDI. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου με ομάδα και όχημα διάσωσης. Ένα άτομο απεγκλωβίστηκε από το ανατραπέν διπλοκάμπινο με τη χρήση διασωστικών εργαλείων και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Πάφου. Η οδηγός του άλλου οχήματος μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο προληπτικά.

Η ώρα 20.43 λήφθηκε κλήση για διάσωση άνδρα μετά από πτώση σε χαράδρα βάθους περίπου 50 μέτρων στην περιοχή «Κακοσκάλι» στα Λουτρά της Αφροδίτης, στον Ακάμα. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πόλης Χρυσοχούς με ομάδα και όχημα διάσωσης. Ένα άτομο (άνδρας 47 ετών, από το Ισραήλ), που βρισκόταν τραυματισμένο, με κατάγματα σε άκρα, σε χαράδρα, αφού προσεγγίστηκε με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού και σχοινιών, τοποθετήθηκε σε φορείο ακινητοποίησης. Μεταφέρθηκε στην ακτή σε μικρό ιδιωτικό φουσκωτό σκάφος, το οποίο το παρέδωσε σε σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας στην παρουσία γιατρού. Το σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας μετέφερε τον τραυματία στο αλιευτικό καταφύγιο στο Λατσί, όπου παραδόθηκε σε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο Τ.Α.Ε.Π. του Νοσοκομείου Πάφου.

Η ώρα 03.22 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ακινητοποιημένο όχημα μάρκας Mazda  το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο έξω από εργαστήριο στην οδό Κοτζιά Τεππέ, στη Λάρνακα. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λάρνακας με δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 03.34. Το όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές στο χώρο της μηχανής. Από την πυρκαγιά κάηκε και ένα φοινικόδεντρο. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα, σε συνεργασία με την Αστυνομία.

 

(ΕΚ)