Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-06-2019 15:06

Ο Πρέσβης κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης μίλησε στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου

Τελέστηκε το Σάββατο, 22 Ιουνίου, στον Αρχιεπισκοπικό ιερό ναό της Αγίας Τριάδας, η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, με τον Μητροπολίτη Γερμανίας Αυγουστινό, να παραδίδει την ποιμαντορική ράβδο συμβολικώς εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχη. Αμέσως μετά ακολούθησε επίσημο γεύμα παρουσία πολιτικών και θρησκευτικών προσωπικοτήτων, καθώς και πλήθος κόσμου. Την Εκκλησία της Κύπρου εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος. Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, την Κυπριακή Δημοκρατία ο Πρέσβης κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης ως απελσταμένος του Προέδρου της Δημοκρατίας και την Αμερικανική Κυβέρνηση ο Υπουργός Υγείας, κ. Alex Azar.

Στην ομιλία του ο κ. Μαυρογιάννης, μετέφερε τις ευχές και  τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, αφού εξέφρασε πρώτα την εκτίμηση, την ευγνωμοσύνη και το βαθύ σεβασμό του για την εξαιρετική Διακονία του Αρχιεπισκόπου πρώην Αμερικής κ. Δημητρίου. 

Επεσήμανε ότι η Κύπρος, είναι μια χώρα όπου ο Ελληνισμός έχει ακμάσει για χιλιάδες χρόνια και η Ορθοδοξία είναι πανταχού παρούσα, εντούτοις - πρόσθεσε - συνεχίζει να αντιμετωπίζει υπαρξιακές απειλές και αντιξοότητες, ενώ ένα μέρος του εδάφους της παραμένει υπό Τουρκική κατοχή. Υπογράμμισε, επίσης, ότι θα συνεχιστούν οι αγώνες για την αποκατάσταση της ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών όλων των Κυπρίων.

«Δεν έχω αμφιβολίες, Σεβασμιώτατε, ότι με την πεφωτισμένη ηγεσία σας, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για να υπερασπιστούμε τα μεγάλα θέματα του Ελληνισμού και τις παγκόσμιες αξίες, και να συνεργαστούμε στενά με την κυβέρνηση και το λαό της μεγάλης αυτής χώρας που μας φιλοξενεί» τόνισε ο  κ. Πρέσβης.

Επιπλέον, υπενθύμισε και ευχαρίστησε για τη σημαντική βοήθεια που παρέχει τα τελευταία χρόνια η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης που πέρασε η Κύπρος.

«Επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι κατά την εκτέλεση της ιερής σας αποστολής, μπορείτε πάντοτε να υπολογίζετε σε εμάς και να ξέρετε ότι μοιραζόμαστε το όραμά σας» είπε καταληκτικά ο κ. Μαυρογιάννης.

_____________

/ΣΧ