Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-06-2019 18:39

Χαιρετισμός του Επιτρόπου Προεδρίας κ Φώτη Φωτίου στην τελετή αποφοίτησης του εξατάξιου Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου

Είναι πάντα με χαρά που ανταποκρίνομαι στην πρόσκληση να παραστώ στις εκδηλώσεις των σχολείων του Ριζοκαρπάσου. Πολύ δε περισσότερο, στις τελετές αποφοίτησης που σηματοδοτούν τον επίλογο μιας τεράστιας προσπάθειας τόσο των παιδιών όσο και των εκπαιδευτικών, να ανταποκριθούν στο όραμα και την αποστολή τους και να μπορούν με αισιοδοξία να αντικρίζουν την προοπτική της επόμενης χρονιάς.

H σημερινή τελετή είναι ένας σταθμός στον οποίο αναζωογονούνται οι δυνάμεις των παιδιών για να ξεκινήσει με περισσότερη θέληση και επιμονή η προσπάθεια για την επόμενη χρονιά, έχοντας ως παρακαταθήκη στις αποσκευές τους τα εφόδια που αποκτήθηκαν κατά τη χρονιά που έληξε.

Συγχαίρω θερμά όλα τα παιδιά για την προσπάθεια τους, σε συνθήκες, μάλιστα, πολύ διαφορετικές από εκείνες των παιδιών των άλλων σχολείων μας. Γι’ αυτό και είναι πάντοτε με θαυμασμό και μεγάλη εκτίμηση που αναφερόμαστε στο παράδειγμα που δίνουν τα παιδιά και των τριών σχολείων του Ριζοκαρπάσου μαζί με τους γονείς τους.

Σε αυτούς συμπυκνώνονται όλα τα ιδεώδη και οι αξίες του Ελληνισμού στην Κύπρο, γι’ αυτό και πάντοτε είμαστε στο πλευρό τους, αντλώντας και εμείς από τους ιδίους δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα στον οποίο έχουμε ταχθεί για την επανένωση του νησιού μας.

Μακρά και λαμπρά η ιστορία του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου. Με τις δυσκολίες και όλα τα προβλήματα από την ίδρυσή του και μετά, τους κόπους και τις θυσίες των εκπαιδευτικών και των μαθητών, την αδιάλειπτη προσφορά τους στους αγώνες του λαού μας, και την επιμονή, το κουράγιο και τις αντοχές τους, ιδιαίτερα σε σχέση με την κατάσταση που δημιουργήθηκε από το 1974 και μετά, το Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου έχει αναχθεί σήμερα σε πραγματικό σύμβολο του αγώνα για διατήρηση της εθνικής και πολιτιστικής μας ταυτότητας, όπως και της διεκδίκησης των δικαιωμάτων του λαού μας σε καιρούς δύσκολους και πολύ χαλεπούς.

Ιδιαίτερα θα ήθελα να εκφράσω τη μεγάλη αγάπη, εκτίμηση και τον θαυμασμό μας προς όλους εσάς τους εγκλωβισμένους μας, που υπομένετε με καρτερία τα προβλήματα της κατοχής, παραμένετε ριζωμένοι στη γη των γονέων και των άλλων προγόνων σας αναμένοντας τη μέρα που θα σημάνει την επανένωση της πατρίδας μας.  

Είναι γι’ αυτή την εποχή που εργαζόμαστε με κάθε ειλικρίνεια και καλή θέληση. Ελπίζουμε πάντα στη δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων που θα μας επιτρέψουν να υλοποιήσουμε το όραμα και τους στόχους μας για την έλευση μιας νέας εποχής η οποία θα ανοίξει διάπλατα τους ορίζοντες για επικράτηση συνθηκών ελευθερίας, ασφάλειας, δημοκρατίας και ευημερίας όλων ανεξαιρέτως. Δεν θέλουμε πολίτες με λιγότερα δικαιώματα, δεν θέλουμε εγκλωβισμένους, ούτε και πρόσφυγες, στη δική μας πατρίδα.

Θέλω να συγχαρώ όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του Ριζοκαρπάσου που ακόμη και μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες, υπομένουν με καρτερία τα προβλήματα και τις στερήσεις παραμένοντας ακρίτες στη γη των προγόνων τους.

Ιδιαίτερα θέλω να συγχαρώ τους τέσσερεις μαθητές και μαθήτριες που αποφοιτούν σήμερα την Μαρία Γ. Σώττου, την Ειρήνη Μ. Σώττου, τον Ιωάννη Προδρόμου και την Αντιγόνη Αχιλλέως.

Αγαπητοί μου τελειόφοιτοι,

Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα για εσάς. Αποφοιτάτε από ένα ιστορικό σχολείο. Σας εύχομαι καλή σταδιοδρομία και πρόοδο και κάθε επιτυχία για ένα λαμπρό και δημιουργικό μέλλον. 

Στα παιδιά που θα συνεχίσουν τη φοίτησή τους στις επόμενες τάξεις του σχολείου εύχομαι να επιτύχουν στους στόχους τους και να πραγματώσουν τα όνειρα τους. Τους αξίζει σίγουρα ,αυτό και το εύχομαι με όλη μου την καρδιά.

Συγχαίρω θερμά και ευχαριστώ την Διευθύνουσα του σχολείου, κα Φρύνη Χατζηγιάννη και όλους τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου, καθώς επίσης και την αγαπητή μας κα Μορφία Ζάουρα που δυστυχώς δεν είναι μαζί μας λόγω προβλημάτων υγείας, για την αγάπη και την αφοσίωσή τους στην αποστολή και το καθήκον τους. Το παράδειγμα τους είναι πραγματικά μοναδικό.

Ευχαριστώ τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού και όλους τους συνεργάτες του, ιδιαίτερα την Επιθεωρήτρια κα Ελιάνα Χατζηιωάννου για τη συνεργασία. Τον Πρόεδρο και τα Μέλη  της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, τους Προέδρους και τα μέλη της Σχολικής Εφορείας, του Συνδέσμου Γονέων και των Κοινοτικών Συμβουλίων για τη συνεργασία.

Εκφράζω ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Καρπασίας, κ. Χριστοφόρο για το εξαιρετικό έργο που επιτελεί, για τη συνεργασία και τη στήριξη. 

Σε όλους μεταφέρω τον θερμό χαιρετισμό και την αγάπη του Προέδρου της Δημοκρατίας που παρακολουθεί και ενημερώνεται συνεχώς για τα προβλήματα και τις ανάγκες σας και δίνει τις οδηγίες που επιβάλλονται για την αντιμετώπισή τους στο μέτρο, βέβαια, του δυνατού λόγω των δυσκολιών που χαρακτηρίζουν την σημερινή κατάσταση πραγμάτων στο νησί μας.

Εύχομαι μαζί σας, αυτή η απαράδεκτη για όλους κατάσταση να μην αργήσει να τερματιστεί. Η Κύπρος είναι αγαπημένη πατρίδα όλων μας και είναι κοινή, πιστεύω, η επιθυμία μας να ζήσουμε σε συνθήκες που θα επιτρέψουν να πνεύσει απ’ άκρου σε άκρον στο νησί μας ο άνεμος της συνδημιουργίας και της συνεργασίας που θα φέρει την πρόοδο και την ευημερία ανεξαίρετα όλων.

Καλό καλοκαίρι. 

---------------------

(ΑΜ/ΕΙ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα