Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-06-2019 20:05

Χαιρετισμός του Επιτρόπου Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου στην τελετή αποφοίτησης του Γυμνασίου – Λυκείου ΤΕΡΡΑ ΣΑΝΤΑ

Είναι με αισθήματα τιμής και σεβασμού προς τους ιδρυτές, το συμβούλιο, τη διεύθυνση, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου – Λυκείου ΤΕΡΡΑ ΣΑΝΤΑ, όπως και προς όλους τους γονείς, που παρευρίσκομαι και φέτος στην τελετή αποφοίτησης του σχολείου, μεταφέροντας σε όλους τον θερμό χαιρετισμό και τις ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Το κολλέγιο ΤΕΡΡΑ ΣΑΝΤΑ έχει μια μακρά ιστορία και παράδοση, αποτελώντας σήμερα το λίκνο του πνεύματος και του πολιτισμού ενός εκλεκτού μέρους της κυπριακής κοινωνίας.  

Στα 373 χρόνια της λειτουργίας του, έδωσε τα απαραίτητα εφόδια σε εκατοντάδες απόφοιτους του, οι οποίοι μετά και τη φοίτηση τους, οι περισσότεροι σε πανεπιστήμια, ανέλαβαν θέσεις και λειτουργήματα που βοήθησαν σημαντικά στην πρόοδο και την προκοπή του λαού μας. 

Ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας του Κολλεγίου αφού σε αυτό φοιτούν, πέραν του μεγάλου αριθμού Ελληνοκυπρίων μαθητών, και μαθητές που οι οικογένειες τους ανήκουν στις θρησκευτικές ομάδες των Μαρωνιτών, των Λατίνων και των Αρμενίων. Η επιτυχημένη συνεργασία και συνύπαρξη των παιδιών αυτών, ανεξαρτήτως καταγωγής και θρησκευτικών αντιλήψεων, είναι μια πολύ σημαντική προσφορά του Κολλεγίου που εκτιμούμε όλοι ιδιαίτερα.

Συγχαίρω θερμά τη διεύθυνση του κολλεγίου, τον Πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και όλους τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό του σχολείου, για την αγάπη και την αφοσίωσή τους στην αποστολή και το καθήκον τους. Ιδιαίτερα θα ήθελα, όμως, να απευθυνθώ στους τελειοφοίτους του Κολλεγίου, με την παραίνεση να μείνουν προσηλωμένοι στις αρχές και τις αξίες που τους έδωσε το σχολείο τους σε όλα τα χρόνια της φοίτησης τους σε αυτό, και να δώσουν τον αγώνα τους για υλοποίηση των οραμάτων τους για τη ζωή που έχουν μπροστά τους, με την ίδια αρετή, επιμέλεια και δημιουργικότητα που τους εμφύσησαν οι δάσκαλοι τους. Κάνοντας αυτό, είμαι σίγουρος πως θα επιτύχουν.

Θερμά συγχαρητήρια εκφράζω και προς τα παιδιά που θα συνεχίσουν τη φοίτησή τους στις επόμενες τάξεις του σχολείου. Όλα να πηγαίνουν καλά στη φοίτηση τους και να έχουν τη δύναμη, την ελπίδα και την προοπτική να πραγματώσουν τα όνειρα τους.

Σημ.: Τον χαιρετισμό διάβασε, εκ μέρους του Προεδρικού Επιτρόπου, η Λειτουργός του Γραφείου του κα Θάλεια Αντωνίου.

--------------------------

ΕΚ/ΕΙ