Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-07-2019 08:28

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από 28 Ιουνίου μέχρι 1η Ιουλίου 2019

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία για το τριήμερο από τις 06.00 της 28ης Ιουνίου 2019 μέχρι και τις 06.00 της 1ης Ιουλίου 2019 ανταποκρίθηκε σε 90 κλήσεις για βοήθεια σε 42 πυρκαγιές, 44 ειδικές εξυπηρετήσεις και τέσσερις ψευδείς κλήσεις.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 30ης Ιουνίου 2019 μέχρι και τις 06.00 της 1ης Ιουλίου2019 ανταποκρίθηκε σε 45 κλήσεις για βοήθεια, δεκαοκτώ πυρκαγιές, 23 ειδικές εξυπηρετήσεις και τέσσερις ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 12.51 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση, ελαιόδεντρα και ακακίες στην περιοχή «Πύργος Ξυλοφάγου» στην παραθαλάσσια περιοχή του Ξυλοφάγου. Η πυρκαγιά είναι σε έδαφος των Βρετανικών Βάσεων. Ανταποκρίθηκαν συνολικά δέκα στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα (τέσσερα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τρία από το Τμήμα Δασών και τρία από τις Βρετανικές Βάσεις). Στο έργο της κατάσβεσης συνέβαλαν τα δύο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και ένα ελικόπτερο των Βρετανικών Βάσεων. Η πυρκαγιά κατέκαυσε έκταση περίπου δέκα εκταρίων. Στην πυρκαγιά παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης σε επιφυλακή. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία και Πυροσβεστική της Δημοκρατίας και Αστυνομία και Πυροσβεστική των Βρετανικών Βάσεων.

Η ώρα 13.39 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε αποκάλαμα, ξηρά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση και κωνοφόρα δέντρα στη νεκρή ζώνη σε περιοχή του χωριού Αστρομερίτη. Ανταποκρίθηκαν συνολικά εννέα στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα (πέντε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δύο από το Τμήμα Δασών και δύο από το Ταμείο Θήρας) και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 17.14. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμαν και δύο γεωργικοί ελκυστήρες. Η πυρκαγιά κατέκαυσε έκταση περίπου επτά εκταρίων.

Η ώρα 21.03 λήφθηκε κλήση για διάσωση ηλικιωμένου ατόμου στην έξοδο Παρεκκλησιάς παρά το στρίψιμο στο χωριό Πύργος που βρισκόταν σε βάθος πέντε περίπου μέτρων από το ύψος του δρόμου, μέσα σε όχημα μάρκας Peugeot μετά από ατύχημα. Ανταποκρίθηκε ομάδα και όχημα διάσωσης από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Νικολάου Λεμεσού. Τοποθετήθηκε σε φορείο ακινητοποίησης και ανασύρθηκε στο ύψος του δρόμου με τη χρήση εξοπλισμού διάσωσης. Αφού του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων μεταφέρθηκε στο Τ.Α.Ε.Π. του Νοσοκομείου Λεμεσού.

Η ώρα 01.13 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε διώροφη πετρόκτιστη οικία στο χωριό Άγιος Θεράπων στην Λεμεσό. Ανταποκρίθηκαν τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από Σταθμούς Λεμεσού και Σταθμό Υπαίθρου Μονιάτη και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 03.05. Από την πυρκαγιά η οικία υπέστη εκτεταμένες ζημιές ενώ επίσης κατέρρευσε μέρος της οροφής. Έγινε μεγάλη προσπάθεια ώστε να αποφευχθεί η επέκταση της πυρκαγιάς σε παρακείμενες οικίες καθώς υπήρχε μια συνοχή κτηρίων με ενιαίες οροφές. Στο επεισόδιο παραμένουν ομάδες πυρόσβεσης. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

(ΜΓ)