Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-07-2019 15:01

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε την Πρέσβειρα της Σουηδίας στην Κύπρο

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Δημήτρης Συλλούρης, δέχθηκε σήμερα την Πρέσβειρα της Σουηδίας στην Κύπρο, κα Anna Olsson Vrang, με την ευκαιρία της αναχώρησής της από την Κύπρο. 

Ο Πρόεδρος της Βουλής επαναβεβαίωσε τις ιστορικά φιλικές σχέσεις μεταξύ της Κύπρου και της Σουηδίας και εξέφρασε ικανοποίηση για την περαιτέρω εμβάθυνσή τους τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα στο κοινοβουλευτικό επίπεδο. Ενημέρωσε δε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό πρόβλημα, κάνοντας αναφορά στη σημερινή απειλητική στάση της Τουρκίας και τις παράνομες ενέργειές της στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, την επανέναρξη των συνομιλιών και τις ελπίδες για εξεύρεση επίλυσης του προβλήματος. Υπογράμμισε συναφώς ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υιοθετήσει πιο αυστηρή πολιτική έναντι της Τουρκίας, τόσο όσον αφορά στο Κυπριακό, όσο και σε άλλα ζωτικά θέματα που ταλανίζουν την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η Σουηδή Πρέσβειρα εξέφρασε την εκτίμησή της για τις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ της Πρεσβείας της Σουηδίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων, κατά τη διάρκεια της θητείας της στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι το θετικό κλίμα συνεργασίας και η ανοικτή επικοινωνία έχουν συμβάλει στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των κοινοβουλίων των δύο χωρών.

___________

ΑΜ/ΣΧ