Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-07-2019 09:54

Ενημέρωση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ΓΤΠ με θέμα «Επιχειρησιακές δράσεις Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο ρόλος των ΜΜΕ»

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, διοργάνωσαν στις 12 Ιουλίου 2019, στο Αμφιθέατρο του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, στη Λευκωσία ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τη συνεννόηση και συνεργασία μεταξύ της Πυροσβεστικής και των ΜΜΕ για έγκαιρη, σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση του κοινού.

Στόχος της παρουσίασης ήταν η ενημέρωση των εκπροσώπων των ΜΜΕ για τον τρόπο αντίδρασης, για την εφαρμογή σχεδίων δράσης και τις επιχειρησιακές διαδικασίες που ακολουθούνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

 Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο κ. Μάρκος Τράγκολας, Διευθυντής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο οποίος , μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η Υπηρεσία στην οποία προΐσταται, θεωρεί πολύ σημαντικό τον ρόλο των ΜΜΕ για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση του κοινού σε περιπτώσεις φυσικών ή άλλων καταστροφών. Επίσης, αναφέρθηκε στις δράσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ανέδειξε την ανάγκη ύπαρξης ορθού τρόπου διαχείρισης της δημοσιογραφικής κάλυψης συμβάντων που στοχεύει στην αντικειμενική ενημέρωση του κοινού.

Σε σύντομο χαιρετισμό της , η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών κα Σόφη Μιχαηλίδου, μεταξύ άλλων είπε:

«Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που βρίσκομαι εδώ σήμερα στη σημαντική αυτή ενημέρωση από το Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Μάρκο Τράγκολα με θέμα «Επιχειρησιακές δράσεις Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο ρόλος των ΜΜΕ». Χαρά, αλλά και λύπη συνάμα, γιατί αυτή θα είναι η τελευταία συνάντησή μας μαζί του, καθότι σε λίγες ημέρες αφυπηρετεί μετά από πολύχρονη ευδόκιμη υπηρεσία στο Σώμα.

Όλοι γνωρίζουμε το σημαντικό έργο και την τεράστια ανθρωπιστική και κοινωνική προσφορά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προς το κοινωνικό σύνολο σε περιπτώσεις φυσικών ή άλλων καταστροφών. Ταυτόχρονα, όλοι γνωρίζουμε πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να φέρει σε πέρας την αποστολή της με επιτυχία θα πρέπει να έχει την υποστήριξη και αρωγή άλλων υπηρεσιών και οργανωμένων φορέων, του κοινού και φυσικά των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.

Αναμφισβήτητα, τα ΜΜΕ διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για την έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση του κοινού σε περιπτώσεις καταστροφών. Η σημερινή συνάντησή μας στόχο έχει την ενημέρωση των εκπροσώπων των ΜΜΕ για τον τρόπο αντίδρασης, για την εφαρμογή σχεδίων δράσης και τις επιχειρησιακές διαδικασίες που ακολουθούνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή συνεργασία και συντονισμός μεταξύ της Πυροσβεστικής και των ΜΜΕ, σε θέματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού.»

Σύντομες παρεμβάσεις στην εκδήλωση έκαναν, επίσης, ο Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Ανδρέας Κεττής και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας κ. Χρήστος Ανδρέου.

(ΜΜ/ΑΜ)