Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-07-2019 20:45

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου στην πολιτιστική βραδιά του ΣΚΕ Λιοπετρίου

Eυχαριστώ για την πρόσκληση του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Λιοπετρίου να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας και να θέσω υπό την αιγίδα μου την αποψινή πολιτιστική βραδιά.

Σήμερα, η προσφορά υπηρεσιών από εθελοντές, εκφράζεται με πολλές μορφές και δράσεις  με αποτέλεσμα, ο ρόλος των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων να διευρύνεται σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής και να έχει μετατραπεί σε ένα οργανωμένο σύστημα κοινωνικής προσφοράς, που η συμβολή του στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων σε τοπικό επίπεδο είναι αδιαμφισβήτητα πολύ σημαντική. Η εθελοντική προσφορά ήταν πάντοτε και παραμένει ιδιαίτερα και σήμερα μια αξιέπαινη πράξη η οποία δεν έχει περιορισμούς και όρια. Ο εθελοντής δεν έχει κίνητρο το προσωπικό κέρδος αλλά το κοινωνικό όφελος.

Είναι πολύ σημαντικό ότι  η κοινότητα του Λιοπετρίου έχει επιτύχει να οργανωθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε να καλύψει τις κοινωνικές ανάγκες που έχουν προκύψει σε τοπικό επίπεδο, αποδεικνύοντας ότι εφόσον υπάρχει θέληση, πολλά μπορούν να γίνουν.

Είναι στα πλαίσια αυτά που το Λιοπέτρι ανέπτυξε αυτές τις πολύ ουσιαστικές και ποιοτικές υπηρεσίες φροντίδας των ευάλωτων ομάδων, όπως τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, σχολικής ηλικίας και ηλικιωμένων.

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μέσα από το Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων που διαχειρίζονται οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, στηρίζει εδώ και χρόνια τις προσπάθειες των οργανωμένων εθελοντών στην παροχή προγραμμάτων κοινωνικής φροντίδας.

Στα πλαίσια αυτά, στηρίζεται και το έργο του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού  Λιοπετρίου, το οποίο για το 2018 έλαβε κρατική ενίσχυση ύψους €20.000 για τη λειτουργία του προγράμματος του Βρεφοπαιδοκομικού Σταθμού, €16.000 για τη λειτουργία του Κέντρου Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών και €21.750 για τη λειτουργία του Κέντρου Ενηλίκων.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ξανά ότι η Κυβέρνηση και ιδιαίτερα το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα συνεχίσει να παρέχει κάθε δυνατή στήριξη προς τις Μη κυβερνητικές Οργανώσεις, ώστε όλοι μαζί να καταβάλουμε ενιαίες προσπάθειες για να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας αναγκαίες και ποιοτικές  υπηρεσίες.

_______________

Σημ.:  Τον χαιρετισμό ανέγνωσε, εκ μέρους της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η Λειτουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών Α΄ κα Ειρήνη Παπαθεοδούλου.

/ΣΧ