Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-07-2019 15:17

Παραδόθηκε στην Υπουργό Εργασίας ο Kώδικας Αντιμετώπισης της Σεξουαλικής Παρενόχλησης και Παρενόχλησης στον ιδιωτικό τομέα από αντιπροσωπεία των ΣΕΚ, ΟΕΒ, ΠΕΟ

Η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου είχε, σήμερα, συνάντηση με αντιπροσωπεία από την ΟΕΒ, τη ΣΕΚ  και την ΠΕΟ κατά την οποία της επιδόθηκε ο Κώδικας Αντιμετώπισης της Σεξουαλικής Παρενόχλησης και Παρενόχλησης που θα καλύψει τον ιδιωτικό τομέα.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η κα Αιμιλιανίδου σε δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους, συνεχάρη τις οργανώσεις ΟΕΒ, ΣΕΚ, και ΠΕΟ «για την πρωτοβουλία τους να ετοιμάσουν ένα κώδικα πρόληψης και αντιμετώπισης της παρενόχλησης και σεξουαλικής παρενόχλησης στην εργασία στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να ενσωματωθεί στις συλλογικές συμβάσεις που υπογράφονται μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων με στόχο να μην υπάρχουν τέτοια κρούσματα αλλά και να εφαρμοστεί με αυστηρότητα η οικεία νομοθεσία».

Σημείωσε δε ότι έχει γίνει ο Κώδικας για τη δημόσια υπηρεσία, έτσι με τον Κώδικα για τον ιδιωτικό τομέα έχουν ολοκληρωθεί οι προσπάθειες «ώστε αυτό το φαινόμενο να αποτραπεί και να μπορέσουμε να επιβάλουμε σοβαρές ποινές για αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο, είτε στον ιδιωτικό τομέα είτε στο δημόσιο». Ο Κώδικας, πρόσθεσε, είναι ακόμη ένα σημαντικό βήμα στην ισότητα των φύλων, στα θέματα τα οποία αφορούν την αξιοπρέπεια όλων οι οποίοι εργάζονται.

Σε ερώτηση πότε θα τεθεί σε εφαρμογή ο Κώδικας, η κα Υπουργός απάντησε ότι στον ιδιωτικό τομέα θα αποτελεί μέρος των συλλογικών συμβάσεων και θα ισχύει με κάθε ανανέωση της συλλογικής σύμβασης.

Ερωτηθείσα αν στον δημόσιο τομέα εφαρμόζεται ήδη ο Κώδικας, η κα Αιμιλιανίδου ανέφερε ότι έχει ήδη εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο και υπάρχει συγκεκριμενοποίηση των διαδικασιών και όλων όσων αφορούν τον δημόσιο τομέα. 

Τέλος, σε ερώτηση αν πρόκειται για γυναικεία υπόθεση αφού η αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε την Υπουργό αποτελείτο από γυναίκες, η κα Υπουργός απάντησε ότι δεν υπάρχει γυναικεία και αντρική υπόθεση και πρόσθεσε: «Όλοι προσπαθούμε για τον ίδιο σκοπό». 

(ΜΠ/EK/ΕΙ)