Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-07-2019 16:18

Συνεχίζονται οι επαφές του Υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου με ομάδες παρόχων του ΓεΣΥ

Στο πλαίσιο σειράς συναντήσεων με τις ομάδες παρόχων του ΓεΣΥ, ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου πραγματοποίησε σήμερα σύσκεψη με αντιπρόσωπους του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΦΕΚ), της Κυπριακής Ένωσης Φαρμακευτικών Εταιρειών Έρευνας και Ανάπτυξης (ΚΕΦΕΑ) και του Παγκύπριου Συνδέσμου Παρασκευαστών Γενερικών Φαρμάκων (ΠΑΣΥΠΑΓΕΦ), στην παρουσία εκπροσώπων του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ).

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η ανασκόπηση και η καταγραφή των αιτημάτων και των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν κατά τις πρώτες μέρες λειτουργίας του ΓεΣΥ και αφορούν στην προμήθεια φαρμάκων. Συζητήθηκαν επίσης πιθανοί τρόποι για αντιμετώπιση των ζητημάτων και των ελλείψεων που προέκυψαν.

Από πλευράς του, ο Υπουργός Υγείας έδωσε οδηγίες όπως δρομολογηθούν το ταχύτερο δυνατό οι λύσεις στα ζητήματα που μπορούν να επιλυθούν άμεσα. Ο κ. Ιωάννου ζήτησε όπως συνεχιστούν οι εντατικές επαφές ανάμεσα σε ΟΑΥ και ΣΦΕΚ, ΚΕΦΕΑ και ΠΑΣΥΠΑΓΕΦ, έτσι ώστε να εντοπίζονται και να επιλύονται αμέσως τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται.

(MKY)